J.M. MEULENHOFF BV

Langverwachte roman Garc¡a Marquez verschijnt in november

De literair agent van Gabriel Garc¡a Marquez (1927) heeft zojuist bekendgemaakt dat het manuscript van Garc¡a Marquez langverwachte nieuwe roman 'Memoria de mis putas tristes' voltooid is. De roman wordt in het Nederlands vertaald door Mariolein Sabarte Belacortu en zal in november 2004 bij Meulenhoff verschijnen onder de titel 'Herinneringen aan mijn droeve hoeren'.

Vorig jaar verscheen 'Leven om het te vertellen', het eerste deel van de memoires van de Zuid-Amerikaanse meesterverteller. Garc¡a Marquez heeft nu, na een periode van ziekte, het werk aan het tweede deel van zijn memoires opzij gelegd omdat hij de behoefte voelde fictie te schrijven.

'Herinneringen aan mijn droeve hoeren' is het aangrijpende verhaal van een man die op zijn negentigste verjaardag een ongebruikelijk cadeau krijgt van een bevriende bordeelhoudster: een jong meisje, maagd nog, maar in afwachting van een bestaan in de prostitutie. Tussen de oude man en het meisje groeit een ontroerende, kwetsbare en ongewone relatie. Gabriel Garc¡a Marquez slaagt erin om hun twee levensgeschiedenissen te vervlechten in een gepassioneerde roman over de liefde - en de naderende dood.

MEER INFORMATIE VOOR DE PERS
Xander Stroo
Publiciteit J.M. Meulenhoff
Tel. 020 55 33 550
xander.stroo@meulenhoff.nl

van bovenstaand bericht.

29 jul 04 13:22