Hewlett-Packard

Eerste Nederlandse elektronisch rijbewijs mogelijk met HP-xXess oplossing

Utrecht, 9 juni 2004 - HP is reeds langere tijd actief op het gebied van RFID, zowel in het onderzoek naar de technische mogelijkheden in de laboratoria als in het bieden van concrete oplossingen. RFID wordt bij HP zelf in het productieproces volop toegepast (Automatic Supply Chain Management), met name bij de fabricage van printers. Daarnaast wordt deze technologie gebruikt om hardware in datacenters makkelijk te traceren. In Nederland heeft HP samen met xXess een voorbeeld van een elektronisch rijbewijs ontwikkeld.

Als voorloper op het gebied van RFID neemt HP deel aan platformen om te komen tot wereldwijde standaarden (o.a. boardmember van EPCglobal) en heeft HP diverse RFID Centers of Excellence geopend om ontwikkelingen op dit gebied te promoten. HP ziet RFID als een zeer belangrijke technologie die in staat is om productieprocessen te vereenvoudigen en te versnellen, kosten te reduceren en informatie beter, eerder en completer voorhanden te hebben.

De Amerikaanse supermarktgigant Wal-Mart en spellenfabrikant Hasbro hebben HP gekozen voor de RFID-implementatie in hun bedrijven. Wal-Mart heeft HP op basis hiervan uitgeroepen tot Technology Supplier of the Year. In mei van dit jaar heeft HP een aantal programma's gelanceerd om bedrijven te helpen RFID te integreren in hun processen, zowel op het gebied van hardware, software als op het gebied van security. Vaak zal dit ook bredere gevolgen hebben voor organisaties.

HP onderzoekt op verschillende niveau's mogelijkheden en toepassingen voor RFID, zowel in de USA als daarbuiten. In HP Labs te Palo Alto (USA) wordt fundamenteel onderzoek gedaan naar toepassingen voor identificatie en positionering m.b.v. RFID. Tezamen met partners op het gebied van hardware en software worden nieuwe toepassingen getest en verbeterd.

In Nederland heeft HP diverse partnerships gesloten rond RFID. Zo wordt met xXess samengewerkt aan het technisch mogelijk maken van elektronische passen waarbij gebruik gemaakt wordt van RFID. Het elektronisch rijbewijs is een voorbeeld daarvan. Ook wordt samengewerkt met Aepex rond de toepassing van RFID in supply chain toepassingen.

HP heeft de aanzet gegeven tot de oprichting van de Stichting RFID Nederland om het gebruik van RFID te stimuleren. Samen met de medeoprichters zoekt HP naar mogelijkheden en toepassingen voor bedrijven en consumenten om RFID verantwoord in te zetten.

Over HP
HP is wereldwijd leverancier van technologische oplossingen voor consumenten, bedrijven en instellingen. Het HP aanbod omvat producten en diensten voor een totale IT infrastructuur, personal computing en imaging en printing oplossingen. HP behaalde wereldwijd over de laatste 4 kwartalen een omzet van $ 76,8 miljard. Meer informatie over HP is te vinden op http://www.hp.nl

privacyverklaring het gebruik van deze site betekent dat u instemt met de juridische voorwaarden feedback voor de webmaster ©1994-2002 Hewlett-Packard Company