Groningen Airport Eelde


29-07-2004
Officiële vaststelling van Incident- en Rampbestrijdingsplan

Op donderdagochtend 29 juli is in de VIP-ruimte op Groningen Airport Eelde het incident- en rampbestrijdingsplan officieel vastgesteld. Dit gebeurde door ondertekening van het vaststellingsbesluit door burgemeester H.W. Pannekoek namens de gemeente Tynaarlo en directeur J. Meulendijks namens Groningen Airport Eelde.

In het incident- en rampbestrijdingsplan (IRP) voor Groningen Airport Eelde wordt een beschrijving gegeven van de reëel voorzienbare scenario's die kunnen plaatsvinden op Groningen Airport Eelde en de wijze waarop alle partijen een dergelijk, soms ernstig incident zullen aanpakken. Met reële scenario's worden scenario's bedoeld die op grond van aard en omvang kunnen voorkomen. Met het zojuist gereed gekomen incident- en rampbestrijdingsplan voor GAE wordt invulling gegeven aan de wettelijke verplichtingen van zowel de gemeente alsook de exploitant van de luchthaven.

Het vorige incident- en rampbestrijdingsplan (IRP-GAE) uit 1999 wordt door dit nieuwe IRP-GAE vervangen. De Regionale Brandweer, de politie Drenthe, de Koninklijke Marechaussee, de Geneeskundige Hulpverlening bij Ongevallen en Rampen, Groningen Airport Eelde, de Luchtverkeersleiding Nederland en de gemeente Tynaarlo hebben nauw samengewerkt bij de totstandkoming van het plan. Het incident- en rampbestrijdingsplan Groningen Airport Eelde is daardoor regionaal en multidisciplinair afgestemd.

Ondertekening IRP

Pannekoek en Meulendijks ondertekenen het vaststellingsbesluit op de luchthaven.

(Foto's genomen door Janny Buring en de Gemeente Tynaarlo)