Politie Twente

Persbericht

Technische recherche ( T.R.) IJsselland en Twente bij RTV Oost in

"Onder de Loep" op donderdag 29 juli 2004 19.20 uur

Wie zijn toch die mannen van de politie, die in witte pakken rondlopen? Ze lopen meestal met de neus naar beneden en zetten allerlei bordjes met cijfers op de grond. Schijnen met lampen en leggen alles wat ze zien o.a. met camera's vast.

Maar wat doen ze nu eigenlijk, die rechercheurs van de Technische recherche? Wat doen ze met de sporen, die ze van de "Plaats Delict" (P.D.) hebben gehaald? Hoe belangrijk is de rol, die de medewerker van de Basis Politie Zorg (BPZ) voorafgaande aan de T.R. heeft op die P.D.? Wat betekent goed P.D.-management?

Dit zijn zo een paar vragen, die aan de T.R. gesteld worden door collega's, maar ook vragen, die de burger heeft en ze willen hierop graag een antwoord hebben.

In een coproductie van de T.R. IJsselland en Twente is een misdrijf in scène gezet en door RTV-Oost als een reconstructie in beeld gebracht voor het regionaal opsporingsprogramma "Onder de Loep". Het programma geeft een indruk wat de T.R. zoal kan doen met op de P.D. veiliggestelde sporen, zonder nu direct alle technische details prijs te geven. Het is hooguit een waarschuwing aan de crimineel, dat hij beter op het goede spoor kan blijven. Doel is de gemiddelde burger een aardige inkijk te geven in een onderdeel van het werk van de technische recherche.

De acteertalenten bij de regiopolitie Twente en IJsselland zullen u verbazen.

1e Uitzending donderdag 29 juli 2004 19.20 uur Herhaling om de twee uur tot vrijdagmorgen 09.20 uur en de volgende zondagavond 1 augustus 2004.

-----------------------

( Twente-IJsselland

"Onder de loep"

Persbericht.

---- --