Politie Gelderland-Midden

Westervoort - Westervoorter (16) aangehouden na belediging
Publicatiedatum: 29-07-2004

De politie heeft woensdagavond een zestienjarige Westervoorter in zijn woonplaats aangehouden nadat hij twee agenten beledigd had. De agenten hadden kort tevoren de jongen op zijn brommer zonder helm zien rijden en spraken hem op de Ganzenpoel daarover aan. De jongen beweerde dat de agenten hadden gelogen en schold hen vervolgens uit. De knaap werd vervolgens aangehouden en is na verhoor met een proces-verbaal aan zijn ouders overgedragen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Overbetuwe - verkeerscontroles

Publicatiedatum: 29-07-2004

In de gemeente Overbetuwe zijn woensdagmiddag en -avond op verschillende plaatsen verkeerscontroles uitgevoerd door het verkeershandhavingsteam. Hieronder een overzicht:
- Heteren, Boterhoeksestraat, controle tussen 15.30 en 18.30 uur op snelheid en de helmplicht. Van de 500 gecontroleerde passanten reden er 31 te hard, waarbij een hoogst gereden snelheid werd gemeten van 92 km/u. De maximumsnelheid daar is 50.

- Heteren, Drielse Rijndijk, snelheidscontrole tussen 15.15 en 16.15 uur, waarbij drie hardrijders tegen de lamp liepen. Het aantal gecontroleerde voertuigen bedroeg 220.

- Driel, Cremerstraat nabij de kruising met de Rijnstraat, controle tussen 16.00 en 17.00 uur op snelheid, gordels en helm. Onder 75 passanten was er één bromfietser die te hard reed. Ook werd één bromfietser bekeurd die zonder helm reed en één automobilist die zonder gordel reed.

- Randwijk, Knoppersweg tussen Randwijk en Zetten, snelheidscontrole tussen 17.00 en 19.00 uur. Van de 225 gecontroleerde bestuurders reden er twee te hard. Nog eens negen bestuurders kregen een bon omdat ze de gordel niet droegen.

- Herveld, Tielsestraat, controle op snelheid en beveiligingsmiddelen tussen 19.15 en 20.00 uur, geen overtredingen.

- Andelst, Wageningsestraat, dezelfde controle maar dan tussen 19.30 en 21.00 uur. Vijf snelheidsovertredingen op een totaal aantal van 175 passanten. Twee bestuurders kregen een bon omdat ze de gordel niet droegen. Daarnaast werd vijf keer proces-verbaal opgemaakt tegen bromfietsers die met een opgevoerde brommer over de weg reden, tevens werd een radardetector in beslag genomen van een automobilist.
- Elst, Rijksweg Zuid, uitgebreide verkeerscontrole tussen 20.15 en 21.45 uur. Onder 250 passanten werden vijf snelheidsovertreders gesnapt. Ook hier werd een radardetector in beslag genomen bij een automobilist.

Zelf geflitst? Kijk op www.politiegelderlandmidden.nl en klik op de pagina's van het verkeershandhavingsteam voor een overzicht van de controlewegen in de regio Gelderland-Midden. Voor een overzicht van de boetes in verband met te hard rijden zie de boetecomputer op www.openbaarministerie.nl

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---