Gasunie


Persbericht

Bosman benoemd tot directeur BBL Company V.O.F.

Ing. Martin Bosman MBA is benoemd tot algemeen directeur van de BBL Company V.O.F. . Deze joint venture is opgericht tussen E.ON-Ruhrgas (D), Fluxys (B) en de N.V. Nederlandse Gasunie (zie ook www.bblcompany.com). Eind 2006 zal de BBL Company het eerste gas naar Engeland transporteren. Martin Bosman was tot voor kort commercieel directeur van Gasunie Engineering B.V..

Drs. Jaap Althuis is benoemd tot waarnemend commercieel directeur van Gasunie Engineering B.V.. Jaap Althuis was hiervoor manager internationale projecten bij Gasunie Engineering en heeft meer dan 30 jaar ervaring in de gasindustrie, zowel in Nederland en Europa als mondiaal bij de Wereldbank in Washington DC. Met deze benoeming is de continuïteit van Gasunie Engineering s diensten gewaarborgd.

Recent is besloten dat de Nederlandse Gasunie een 235 km lange 36 hoge druk gasleiding van Nederland (Balgzand) naar Engeland (Bacton), met een compressorstation bouwt: de Balgzand-Bacton Leiding (BBL). Hiermee realiseert Gasunie na 7 jaar van voorbereiding een ambitieus project met een investering van ¬ 500 mln., dat van groot belang is voor de Europese gasmarkt en de Nederlandse positie daarin.

Groningen, 29 juli 2004