Veilig Amsterdam


Politie Amsterdam-Amstelland - Veilig wonen. Ook tijdens de vakantie 29/07/2004 - Veilig wonen, dat willen we toch allemaal! Vandaar dat door de politie Amsterdam-Amstelland het project Veilig Wonen is opgezet. De twee pijlers hiervan zijn: het arresteren van zoveel mogelijk inbrekers en vooral het voorkomen van inbraken. Onze regio scoort, wat betreft inbraakrisico, in verhouding met andere gebieden positief. En dat willen we graag zo houden en nog verder verbeteren.

Pakkans vergroten
Om zoveel mogelijk inbrekers te pakken te krijgen is er veel geïnvesteerd in onderzoekstechnieken, denk bijvoorbeeld aan onderzoek naar DNA en vingerafdrukken. Ook wordt goed in de gaten gehouden of een "serie-inbreker" bezig is een buurt stelselmatig af te werken. Is dit het geval dan wordt er gericht actie ondernomen.

Preventie
Ons korps zet adviseurs in bij nieuw- en renovatiebouw zodat dit "inbrekersonvriendelijk" wordt uitgevoerd. Woningen worden met goed hang- en sluitwerk, verlichting en een rookmelder uitgerust, er wordt voor goede verlichting gezorgd in de buurt en "enge plekken" worden aangepakt. Bij deze projecten hanteert ons korps de normen van het landelijk Politiekeurmerk Veilig Wonen®. In buurten waar men werkt met dit keurmerk, zijn er negentig procent minder inbreuken op het woongenot.

Wat kunt u zelf doen?
Hoe voor de hand liggend ook: Het goed afsluiten van deuren en ramen als u weggaat voorkomt dat u ongenode gasten krijgt. Doe voor het slapen de deur op het nachtslot. Meer weten over het beveiligen van uw huis, neem contact op met het wijkteam bij u in de buurt of kijk bij een van de links voor meer informatie en tips. U kunt via de website over Veilig wonen zelf de "Veilig wonen"-folder en een folder met vakantietips downloaden of bekijken.

Keurmerk Veilig wonen

link Het Politiekeurmerk Veilig Wonen® is er voor iedereen. Of u nu eigenaar of huurder bent van een bestaande woning of een nieuw te bouwen huis of flat. U kunt inbrekers vóór zijn door uw woning aan te (laten) passen aan de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen®. www.politiekeurmerk.nl
download Download bestand:
Folder vakantips voor een veilig huis

Terug naar de vorige pagina