Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


29 juli 2004


Onderwerp: motorrijder verongelukt bij ongeval met auto


Een 39-jarige motorrijder uit Doetinchem is vandaag bij een aanrijding met een auto op de kruising van de Lage Lochemseweg met de Almenseweg in Almen (gemeente Gorssel) verongelukt. De automobilist een 67-jarige man uit Lochem had de kruising èn de motorrijder door de zon te laat opgemerkt.


Het ongeluk gebeurde omstreeks 12.10 uur toen de motorrijder vanaf de provinciale weg (N 346) binnendoor over de Almenseweg richting Almen reed. Voor hem van links naderde over de Lage Lochemseweg uit de richting Warnsveld een auto. De bestuurder, zo blijkt uit zijn verklaring, was door de zon verblind en heeft de kruising en de naderende motorrijder te laat opgemerkt. Een getuige bevestigde, dat de automobilist inderdaad niet voor de kruising afremde.


Bij de aanrijding die volgde werd de motorrijder van zijn motor geslingerd en kwam in een weiland terecht. Het slachtoffer is vermoedelijk direct om het leven gekomen. Getuigen verleenden in afwachting van de hulpverleningsdiensten hun hulp en één van hen liep een lichte shock op door het gebeurde.


De auto was om zijn as gedraaid en tegen een verkeersbord tot stilstand gekomen.


Genoemde kruising is geruime tijd voor de hulpverleners en het onderzoek door de ongevallendienst van de politie afgesloten geweest.


Einde bericht


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52

---- --