Ingezonden persbericht


Persbericht

Beveiligingssoftware Blink nu verkrijgbaar via DISC BV

Heemstede, 29 juli 2004 --- Na de recente introductie in de Verenigde Staten kondigt DISC BV het end-point beveiligingsproduct Blink aan. Blink is een product van eEye Digital Security, gerespecteerd ontwikkelaar van software voor de beveiliging van grote bedrijfsnetwerken.

Blink is de krachtigste end-point beveiligingssoftware die tot op heden ontwikkeld is. Deze software kan geïnstalleerd worden op individuele computers als servers, pc's en laptops. Voor de beveiliging van deze computers combineert het meerdere layers beveiligingstechnologie om grote ondernemingen te beschermen tegen "zero day"-aanvallen die nog onbekende kwetsbare plekken in bedrijfsnetwerken blootleggen.

Met de beveiligingsoplossing van Blink kunnen bedrijven het patchen van kwetsbare machines uitstellen tot een geplande onderhoudsbeurt, waarmee zij miljoenen euro's besparen die anders verloren zouden gaan aan de onderbreking van bedrijfsvoering door 'panic patching'. Blink elimineert tevens het probleem van hackers die proberen gebruikers te verleiden om 'malware' te downloaden of op andere manieren hun machines kwetsbaar te maken voor aanvallen van buitenaf.

Unieke bescherming

Blink beschermt computers door het gebruik van de volgende protection layers:


- Protocol-Based Vulnerability Protection System, beschermt de computer tegen onbekende aanvallen zonder het gebruik van signatures;


- Rule-Based Intrusion Vulnerability Defense System: herkent bekende kwetsbaarheden en beschermt de computer daartegen;


- Systems-Level Network Firewall: controleert niet-geauthoriseerde verbindingen naar andermans machines;


- Application-Level Network Firewall: verhindert dat niet-geauthorizeerde programma's draaien op machines;


- Host-Level Vulnerability Assessment Scanner: scant, detecteert en rapporteert beveiligingsproblemen en "policy non-compliance".

De software agent van Blink-software wordt centraal beheerd en kan worden geïmplementeerd op laptops, servers en pc's met een Microsoft besturingssysteem. Voor een vergelijking van Blink met Cisco Security Agent, McAfee Desktop Firewall, McAfee Entercept Desktop, Sygate Secure Enterprise, Symantec Client Security, ZoneLabs Integrity en ISS RealSecure Desktop gaat u naar www.researchsoftware.nl/blink.

DISC BV is enterprise-partner van eEye Digital Security voor Nederland en België.

Over DISC BV

DISC BV is opgericht in 2001 en houdt zich bezig met de marketing, distributie en ondersteuning van diverse softwareapplicaties, waaronder informatiezoeksystemen voor universiteiten, wetenschappelijke bibliotheken, de farmaceutische industrie, ziekenhuizen, overheidsinstanties en technologische instituten als TNO en RIVM. In maart 2003 zijn de activiteiten voor het beheer van de portal www.ESDNOW.com gestart. DISC BV is een Nederlandse particuliere onderneming en is onderdeel van DISC Holding BV.

Over eEYE Digital Security

eEYE Digital Security is een toonaangevende ontwikkelaar van netwerk beveligingssoftware en levert een actieve bijdrage aan onderzoek, opleiding en onderwijs naar netwerkbeveiligingen. eEYE Digital Security is leverancier van een aantal indrukwekkende "vulnerability management" oplossingen die menigmaal in de prijzen zijn gevallen. eEYE biedt, in meer dan acht landen, bescherming aan netwerken en digitale omgevingen van meer dan 2.500 commerciële organisaties en overheden, zoals AT&T Wireless, Avon, Citigroup, Continental Airlines, Dow Jones, Ernst & Young, Prudential, Viacom en Wyeth. eEYE is opgericht in 1998, gevestigd in Orange County (CA) en is een met venture capital ondersteunde particuliere onderneming. Voor meer informatie www.eeye.com.