VVD



Nieuws

29 jul 2004 - Vragen Örgü over de nieuwe
televisiegids TVFilm

Vragen van het lid Örgü (VVD) aan de staatssecretaris voor Media over de nieuwe televisiegids TVFilm

1. Is het u bekend dat de AVRO het voornemen heeft dit najaar een nieuwe televisiegids, genaamd TVFilm, uit te brengen? (AVRO introduceert tv- en filmgids, de Volkskrant 24 juni 2004)?

2. Werkt de AVRO al ruim een jaar aan de nieuwe programmagids, waarin naast programmagegevens ook recensies van nieuwe landelijke bioscoopfilms zullen verschijnen en aandacht zal worden besteed aan dvd's, video's, games, internet, gsm's en muziek? Zo ja, deelt u de mening dat daarmee van een nevenactiviteit sprake is?

3. Heeft de AVRO haar werkzaamheden met betrekking tot het bewuste blad als nevenactiviteit aangemeld bij het Commissariaat voor de Media? Zo ja, wanneer heeft men dat gedaan?

4. Deelt u de mening dat omroepen geen nevenactiviteiten mogen verrichten indien deze leiden of kunnen leiden tot concurrentievervalsing ten opzichte van andere aanbieders van dezelfde of vergelijkbare goederen of diensten, conform art. 57a, lid 1c Mediawet? Zo ja, bent u van oordeel dat de AVRO zich met haar werkzaamheden met betrekking tot het blad TVFilm schuldig maakt aan concurrentievervalsing?

5. Bent u bereid het Commissariaat te laten onderzoeken of de AVRO zich met haar werkzaamheden met betrekking tot het blad TVFilm schuldig maakt aan overtreding van art. 57a, lid 1c Mediawet?

6. Bent u bereid het Commissariaat tevens te laten onderzoeken of andere omroepverenigingen zich door activiteiten met betrekking tot eventuele nieuwe televisiegidsen en elektronische programma-informatieleveranciers zoals internet en Elektronische Programmagidsen (EPG's) schuldig maken aan overtreding van de Mediawet?

7. Verricht het Commissariaat voor de Media momenteel onderzoek naar de financiering van www.tvgids.nl, een nevenactiviteit van AVRO, KRO en NCRV die al langer dan vijf jaar wordt verricht? Zo nee, waarom niet? Zo ja, wanneer zal dat onderzoek zijn afgerond?

29 juli 2004