Politie Zaanstreek-waterland


loc.: MIDDENBEEMSTER, PRINS MAURITSSTRAAT
Politie zoekt eigenaar auto
De politie is op zoek naar de eigenaar van een Toyota Corolla, die in de nacht van dinsdag op woensdag vermoedelijk beschadigd is geraakt door een botsing met een andere auto. De Toyota stond geparkeerd op de Prins Mauritsstraat toen een passerende auto tegen het voertuig botste. Dit werd door een getuige gezien. De politie verzoekt de eigenaar van de auto contact op te nemen met politiewijkteam Beemster via 0900-8844 voor het doen van aangifte.

23:04 28-JUL-04
loc.: KOOG AAN DE ZAAN, DE GLAZENMAKER
Buurtbewoners voorkomen erger bij brand
Buurtbewoners hebben met behulp van tuinslangen en emmers een beginnende brand in de kiem kunnen smoren. Brandweer en politie rukten uit na een melding dat er een schuur in brand stond. Ter plaatse bleek dat het wasgoed, dat aan een wasrek hing, in brand stond. Dit wasrek hing aan een balkon boven het dak van de schuur. Door het daadkrachtige optreden van omwonenden kon worden voorkomen dat het vuur zich verder verspreidde. Een getuige zag een drietal jongens met een blanke huidskleur wegrennen in de richting van het Geerteveld. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met politiewijkteam Zaandam-West via 0900-8844.

02:51 29-JUL-04
loc.: ZAANDIJK, TRIANGELHOF
Evacuatie bewoners wegens brand in flat
Vanwege een brand in een flatwoning heeft de politie de bewoners van vier verdiepingen van een flat aan de Triangelhof geëvacueerd. De bewoners werden opgevangen in het hoofdbureau van de politie aan het Guishof. In totaal ging het om 31 bewoners van 12 woningen. De flat heeft zes verdiepingen, de brand ontstond in een woning op de tweede verdieping.
Omdat in eerste instantie niet duidelijk was of er in de brandende woning nog mensen aanwezig waren, rukte de brandweer met groot materieel uit en kwamen diverse ambulances ter plaatse. In de woning bleken geen mensen aanwezig te zijn. Rond 03.45 uur kon de brandweer het sein 'brand meester' geven, rond 04.30 uur konden de bewoners terug in hun woning. Eén woning liep dusdanig veel waterschade op dat de bewoners elders onderdak moesten zoeken. De politie gaat uit van brandstichting en is een onderzoek gestart.

05:45 29-JUL-04
loc.: MIDDENBEEMSTER, PROVINCIALEWEG N244
Man aangehouden na verkeersongeval
Na een verkeersongeval heeft de politie een 32-jarige Purmerender aangehouden. De politie trof de man aan in de berm van de N244 aan, naast een zwaar beschadigde auto. Nadat uit een blaastest bleek dat de man vermoedelijk te veel gedronken had, werd hij aangehouden. Een bloedtest moet uitwijzen hoeveel de man precies gedronken had. De afdeling verkeersondersteuning van de politie werd ingeschakeld om de toedracht van het ongeval te achterhalen. De man werd na zijn aanhouding overgebracht naar het waterlandziekenhuis.

Verkeershandhaving

J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-290704

09.00-15.00 28-JUL-04
BROEK IN WATERLAND, PROVINCIALEWEG N247
WORMERVEER, NED BENEDICTWEG
Vier bestuurders aan de kant tijdens surveillance met video-auto
Tijdens een surveillance met een onopvallende videoauto door de gehele regio, werden woensdag twee motorrijders en twee automobilisten aan de kant gezet. Een 39-jarige man uit Anna Paulowna kreeg een stopteken omdat hij een radardetector in zijn auto had verstopt. Sinds januari is het verboden een radardetector in de auto te hebben. Het apparaat was keurig weggewerkt en niet te zien. De radardetector-detector aan boord van de videoauto verraadde echter de aanwezigheid van de verklikker. De bestuurder kreeg een boete van 250 euro en mocht, nadat het apparaat uit de auto verwijderd was, weer verder rijden. Op de N244 in de Middenbeemster werd een hardrijder betrapt. De man haalde een snelheid van 146 km per uur waar 100 km per uur is toegestaan. Op de Ned Benedictweg in Wormerveer werd het rijbewijs ingevorderd van een 34-jarige motorrijder wegens gevaarlijk weggedrag. De agenten zagen de Amsterdammer met hoge snelheid een kruising oversteken waarna hij de motor op het achterwiel trok en zo verder reed. Een andere motorrijder werd bekeurd voor het overschrijden van een doorgetrokken streep.

13:30-18:00 28-JUL-04
ZAANDAM, PROVINCIALEWEG ZAANDAM-CASTRICUM

Twee rijbewijzen ingevorderd wegens te hard rijden

Op de Provincialeweg in Zaandam werden woensdag twee verkeerscontroles gehouden. In totaal werden 29 boetes uitgedeeld. De meeste overtredingen betroffen te hard rijden. Twee bestuurders reden meer dan vijftig km per uur en moesten hun rijbewijs inleveren. In totaal werden zeventien hardrijders aan de kant gezet. Verder werden drie boetes uitgedeeld voor het niet dragen van de autogordel en één wegens telefoneren tijdens het rijden (niet handsfree).
Op de Provincialeweg ter hoogte van de Albert Heijnweg werd vooral gelet op het rijden door rood. Drie fietsers, en een bromfietser negeerden het rode licht. Twee bromfietsers zonder helm, een bromfietser die geen bromfietscertificaat had en een bestuurder die geen gele platen op zijn bromfiets had, kregen eveneens een boete.

00.00- 02.00 29-JUL-04
ZAANDAM, HOUTVELDWEG
OOSTZAAN, DE WERING

Alcoholcontrole

Op de Houtveldweg in Zaandam en op de Wering in Oostzaan werden in de nacht van woensdag op donderdag alcoholcontroles gehouden. In Oostzaan werd een 48-jarige man uit Westzaan aangehouden. De man had bijna twee keer zoveel drank op als toegestaan en kreeg een rijverbod van drie uren en een proces-verbaal. In Zaandam werden in totaal veertig bestuurders gecontroleerd, geen van hen had (teveel) gedronken.

3:59 29-JUL-04
PURMEREND, SALVADOR ALLENDELAAN

Drankrijders

In Purmerend werd in de nacht van woensdag op donderdag een alcoholcontrole gehouden. Twee bestuurders hadden te veel gedronken. De eerste drankrijder had twee keer zoveel gedronken en de tweede bestuurder had bijna anderhalf keer zoveel alcohol op als toegestaan. Beide kregen een rijverbod van enkele uren en een proces-verbaal. In totaal werden vijftien bestuurders gecontroleerd.


---- --