Grontmij

Grontmij NV



29/7/2004 - Grontmij ontwerpt bedrijventerrein Moerdijkse Hoek

Op een strategische plek tussen de twee grootste havens van Europa, op een knooppunt van spoor, water en wegen ligt de Moerdijkse Hoek. Vanaf 2007 wordt hier een vernieuwend duurzaam bedrijventerrein van maar liefst 600 hectare gerealiseerd. Moerdijkse Hoek wordt daarmee één van de grootste ruimtelijke ontwikkelingen in Brabant.

Na een uitgebreid selectieproces besloot de provincie Noord-Brabant 'op grond van gebleken ontwerpvaardigheden en realistische planvormingsdeskundigheid' om de combinatie Grontmij en Buro Lubbers Landschapsarchitecten uit Den Bosch de opdracht te gunnen voor het ruimtelijk ontwerp van dit bedrijventerrein.

"Een uitzonderlijke klus voor een gigantisch groot bedrijventerrein. Moerdijkse Hoek wordt niet zomaar een bedrijventerrein dat in een paar jaar wordt uitgegeven en dan af is. De opgave die we hebben is eigenlijk om een geheel nieuw landschap te ontwerpen", aldus projectleider Paul van Esch van Grontmij.

Omdat het ruimtelijk ontwerp gelijk op moet lopen met het beoordelingskader (milieu-effectrapportage, gezondheidseffectrapportage en economische haalbaarheid), is de planning van het project extra uitdagend.

Bijzonder is verder dat vanwege de omvang van het project niet de gemeente maar de provincie opdrachtgever is. In de Nota Ruimte die onlangs is verschenen, staat zelfs dat het Rijk de aanleg van bedrijventerreinen in de Hoekse Waard (300 ha) en Moerdijkse Hoek (600 ha) van nationaal belang acht voor een duurzame economische groei. Kortom, een fantastische opdracht die nu al landelijke belangstelling heeft.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Paul van Esch, telefoon 06-5153 9998 of Dirk Gijsbers, telefoon 06-1299 7248.
---