Ingezonden persbericht


Frida van ABBA & Dan Daniell voor kinderen in nood.

De cd met de titel "Lieber Gott" werd opgenomen door het voormalige ABBA -lid Frida en de Zwitserse artiest Dan Daniell. Een speciaal en buitengewoon project want de opbrengst van de verkoop van deze single komt kinderen in nood ten goede.

Het ontstaan van "Wereldster en Bergzoon".

Frida heeft als solo zangeres wereldsuccessen gevierd en als lid van de groep ABBA muziekgeschiedenis geschreven. Sinds een tijd woont ze o.a. in Zermatt. Ze waardeert de discrete charme van dit betoverende oord aan de voet van de Matterhorn en geniet van de rust ver van de showbusiness. En Frida heeft in Zermatt nieuwe vrienden gevonden. Eén ervan is Dan Daniell. Hij is in Zermatt geboren, zijn familie leeft sinds generaties in dit voormalige bergdorp en zijn vader hoed ook nu nog schapen. Dan Daniell leid één van de toprestaurants in het nu wereldberoemde bergdorp, hij schrijft teksten en boeken en heeft al verschillende cd's uitgebracht. Dan is zanger, gastheer, entertainer en iemand die andere meningen heeft dan de heersende.

Toen Dan Frida een tijd geleden composities voor zijn nieuwe cd voorspeelde was ze van één titel erg aangedaan. Frida: "Ik had de titel "Lieber Gott" voor de eerste keer gehoord en was van de muziek en tekst diep in mijn hart ontroert". Spontaan heeft ze voorgesteld bij de productie mee te werken en het lied gezamenlijk als duet te zingen. In Zurich opgenomen en in Duitsland geproduceerd, is een fijngevoelig en mooie song ontstaan. Een lied dat aan een gebed herinnert en ook uitdrukking geeft aan een zielsverwantschap tussen twee sensibele artiesten.

KINDEREN IN NOOD - Frida & Dan Daniell: Vanaf het begin waren Frida en Dan Daniell het eens dat dit gezamenlijke project geen commerciële achtergrond zou hebben maar dat de opbrengst van de cd verkoop kinderen in nood ten goede zou komen. Speciaal hiervoor is bij de Raiffeisenbank in Zermatt een rekening geopend met het rekeningnummer 66797.67 welke door een gemachtigde beheert word. Van deze rekening worden in de toekomst aan betrokkene projecten betalingen aan kinderen in nood gedaan. Daarmee kunnen zowel bekende hulporganisaties in aanmerking komen alsook directe ondersteuning voor hulpbehoevende gevolgen.

Dan Daniell: "Het is voor ons heel erg belangrijk dat het geld ook daadwerkelijk direct aan kinderen in nood ingezet word en niet in een "bureaucratisch oerwoud" verdwijnt.

De benefiet single is te beluisteren bij radio-Go4it www.radio-go4it.com wat een primeur is voor de lage landen waar deze week de single Favoriet van de week is.

Bestellen kan men de single met speciale toestemming bij het SCHLAGERBURO.

E-mail: info@schlagerburo.nl

Website: www.schlagerburo.nl

Tel: 0031-(0)512-385064

Fax: 0031-(0)512-385064