Persberichten politie Braband-Noord

's-Hertogenbosch 29-07-2004

DISTRICT DEN BOSCH

INBREKER SCHOOL AANGEHOUDEN

S-Hertogenbosch
Woensdag heeft de politie op de Commissaris van Rijckevorselsingel in s-Hertogenbosch een 22-jarige inwoner uit die plaats aangehouden voor het plegen van een inbraak. Een getuige zag de man gisterenmorgen op een school aan de Rijzertlaan inbreken en even later met iets naar buiten komen. Agenten wisten de man aan de hand van het signalement aan te houden op de Commissaris van Rijckevorselsingel aan te houden. Hij is voor nader onder ingesloten.

BIKETEAM ARRESTEERT MANNEN MET CRACK

s-Hertogenbosch
Woensdagavond Hebben leden van het biketeam op de Orthenstraat in s-Hertogenbosch een 30-jarige Bosschenaar aangehouden voor het bezit van de harddrug crack. Agenten lieten de man stoppen omdat hij kort daarvoor met zijn snorscooter een verkeersovertreding had gepleegd. De verdachte gooide een plactic tas met inhoud naar een 16-jarige jongen zonder vaste woon-of verblijfplaats, die er gelijk vandoor ging. Hij kon op de Snellestraat worden aangehouden. In de tas zat ruim 100gram crack en enkele duizenden euros aan handelsgeld. Beide verdachten zijn ingesloten. De harddrugs en het geld zijn inbeslaggenomen.

VERDACHTEN STELSELMATIGE FIETSENDIEFSTALLEN AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch
Woensdagmiddag heeft de politie aan de Marathonloop in s-Hertogenbosch op heterdaad een 35-jarige Vlijmenaar aangehouden voor het stelselmatig plegen van fietsendiefstallen. Kort daarna is een 48-jarige vrouw in haar woning in Vlijmen aangehouden voor betrokkenheid bij de fietsendiefstallen. De man werd betrapt toen hij een kort daarvoor aan de Marathonloop gestolen fiets in zijn bestelwagen had gezet. De man en de vrouw worden ervan verdacht vanaf het voorjaar tot heden in o.a. s-Hertogenbosch, Rosmalen en Sint-Michielsgestel stelselmatig fietsen te hebben ontvreemd.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch
Woensdagmiddag is een 22-jarige Bosschenaar bij een warenhuis aan de Achter het Stadhuis in s-Hertogenbosch betrapt op diefstal van een portemonnee twv 19,=. Hij is voor verhoor ingesloten.

MAN AANGEHOUDEN VOOR BEDREIGING

s-Hertogenbosch
Donderdagmorgen is op de Pomphoekweg in s-Hertogenbosch een 19-jarige man uit Kerkdriel aangehouden voor bedreiging met een mes. De eigenaar van een bedrijf aan de Ruwekampweg trof toen hij aan het werk wilde gaan, drie slapende mensen voor de ingang van zijn bedrijf aan. Hij sommeerde de mensen te vertrekken. De verdachte pikte dat niet en bedreigde de man met een mes. De gewaarschuwde politie hield de verdachte aan de hand van het signalement even verderop aan.

OLDTIMER ONTVREEMD

s-Hertogenbosch Tussen zondag 25 juli en woensdag 28 juli is vanuit een garage aan de Euripideslaan in s-Hertogenbosch een oldtimer ontvreemd. Het betreft een Mercedes 190 SL in de kleur wit met het kenteken AL-71-55.

MAN VALT EX-VRIENDIN LASTIG

Sint-Michielsgestel
Woensdagavond is een 26-jarige vrouw in haar woning in Sint-Michielsgestel mishandeld door haar 30-jarige ex-vriend uit Berlicum. De man was bij de vrouw aan de deur gekomen om te praten over een fotocamera. Het gesprek escaleerde, waarop de man het slachtoffer stevig bij de keel vastgreep. De 32-jarige nieuwe vriend wist tussenbeide te komen. De gewaarschuwde politie hield de verdachte aan. Hij is voor verhoor ingesloten.

VERKEERSCONTROLE

Schijndel
Woensdagavond zijn bij een verkeerscontrole op de Rooiseweg in Schijndel acht automobilisten bekeurd. Vier van hen voerden mistlampen terwijl dat gezien de weersituatie niet was toegestaan, één van hen reed door rood en drie automobilisten droegen geen autogordel.

VERKEERSONGEVAL

Zeeland- Donderdagmorgen zijn bij een verkeersongeval op de Bergmaas een 16-jarige bromfietser uit Reek en een 13-jarige fietster uit Nijmegen gewond geraakt. De bromfietser reed in de richting van Uden en claxonneerde naar de twee voor hem fietsende fietsters om te kunnen passeren. Op het moment dat hij tussen hen door rijdt, komt de 13-jarige fietster nog naar rechts, waarna een aanrijding volgt. Als gevolg van de aanrijding liep het meisje letsel op aan haar duim en oog. De bromfietser liep letsel op aan zijn voet. Beiden zijn voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis in Veghel.

VECHTPARTIJ

Oss-
Woensdagavond rond 20.50u kreeg de politie de melding dat op de Kruisstraat een groep van ongeveer 20 personen aan het vechten was. Ter plaatse bleken twee verdachten van de vechtpartij zojuist te zijn vertrokken met de fiets. In de Molenstraat konden zij echter door de politie worden aangehouden. De man en vrouw, beide 28 jaar en afkomstig uit Oss, worden verdacht verschillende mensen te hebben geslagen en bedreigd met een mes. De verdachten zijn voor nader onderzoek inverzekering gesteld.

VERKEERSCONTROLE

Oss- Woensdagmiddag zijn bij verkeerscontroles op diverse locaties in Oss in totaal 34 bekeuringen uitgeschreven. Voor het overschrijden van de maximumsnelheid kregen 24 personen een boete. Tien personen kregen een verbaal vanwege het niet dragen van de veiligheidsgordel.