Politie Amsterdam-Amstelland

Amokmakende winkeldief ingerekend
29-7-2004. Een winkeldief zorgde woensdagavond rond achten voor veel commotie in een winkel in Amsterdam-Oost. Toen hij werd betrapt, ging hij direct met de beveiligers op de vuist.
Tijdens het gevecht beet de man een beveiligingsbeambte in de arm. Te hulp geroepen agenten konden de verdachte in de boeien slaan. Desondanks bleef hij spugen en om zich heen schoppen. Berovers 66-jarige vrouw direct gepakt
29-7-2004. Woensdagmiddag rond drie uur werden twee straatrovers (20 en 23 jaar) gearresteerd. De twee beroofden even daarvoor een dame van haar tas.
Het slachtoffer stapte uit de bus toen ze plotseling van achteren werd geduwd. Toen de vrouw niet direct viel volgde een tweede duw. Zij kwam ten val en kon haar tas niet meer vasthouden. Daarna gingen de rovers er vandoor. Omstanders belden 112, waarna de twee in de omgeving konden worden gearresteerd. De vrouw liep lichte verwondingen op.
---
Geen motorpak: schaaf- en brandwonden
29-7-2004. Woensdagmiddag rond half een ging een 34-jarige motorrijder onderuit op de provinciale weg, zijn motor belandde in de sloot. Omdat de man geen beschermende kleding droeg liep hij opvallend veel schaaf- en brandwonden op.
De politie adviseert motorrijders beschermende kleding te dragen, ook bij warm weer. Zo wordt bij een valpartij het letsel beperkt. Verwarde man doodt katten
29-7-2004. Woensdagmiddag rond een uur hield de politie van district Zuidoost een 58-jarige man aan in Duivendrecht. De man had in een woning een aantal katten mishandeld en gedood. Hulpverleners hebben zich over de verwarde man ontfermd. Een aantal katten is in beslag genomen en ergens ondergebracht.

---
Auto te water Bullewijk
29-7-2004. Agenten troffen donderdagochtend rond kwart over vijf een auto aan in het water van Bullewijk, een zijtak van de Amstel. De 34-jarige bestuurder was al uit de auto en zat met een nat pak op de wal.

Al snel bleek dat hij gedronken had, waarna hij mee moest naar het bureau voor een blaastest. Na meerdere mislukte blaaspogingen heeft een arts bloed bij de man afgenomen.
Fietser gewond bij aanrijding
29-7-2004. Woensdagmiddag rond half vier raakte een 20-jarige fietser gewond toen hij op de Stadhouderskade werd aangereden door een auto. De man werd met onbekend hoofdletsel in een ziekenhuis opgenomen.
---
Getuigen gezocht: steekpartij Music Hall
29-7-2004. Surveillerende agenten zagen in de nacht van woensdag op donderdag rond half vijf een auto rijden met een lekke band. De dienders probeerden de aandacht van de bestuurder te trekken. Toen dit niet lukte werd hij aan de kant gezet.

Al snel bleek dat de automobilist een slok op had. Een blaastest wees uit dat hij ruim 4 maal de toegestane hoeveelheid had gedronken. Hij kon zijn rijbewijs inleveren.

---