Altiris presteert uitstekend in tweede kwartaal

Culemborg, 29 juli 2004 - Altiris Inc., (NASDAQ: ATRS) de snelgroeiende leverancier van oplossingen voor centraal beheer van desktops, notebooks, handhelds en servers, heeft uitstekende resultaten geboekt in het tweede kwartaal van 2004.

Het bedrijf boekte in het tweede kwartaal een totale omzet van 40 miljoen dollar, een groei van 75% ten opzichte van het tweede kwartaal van vorig jaar, een 7% hogere omzet dan in het eerste kwartaal van 2004. De nettowinst over het tweede kwartaal was 3,7 miljoen dollar, of 13 dollarcent per aandeel, inclusief 1 miljoen dollar aan afschrijvingen op intellectueel kapitaal, 681.000 dollar aan afschrijvingen op immateriële goederen en 145.000 dollar in aandelencompensatie. Dit vergeleken met de nettowinst van 3,3 miljoen dollar of 15 dollarcent per aandeel zoals gerapporteerd in datzelfde kwartaal van 2003, en een nettowinst van 3,1 miljoen dollar of 11 dollarcent per aandeel gerapporteerd in het eerste kwartaal van 2004.

Pro forma rapporteerde Altiris een nettowinst van 5,4 miljoen dollar of 20 dollarcent per aandeel. Dit vergeleken met de pro forma winst van 2,6 miljoen dollar of 11 dollarcent per aandeel, zoals gerapporteerd in het tweede kwartaal van 2003, en een pro forma nettowinst van 4,6 miljoen dollar of 17 dollarcent per aandeel, gerapporteerd in het eerste kwartaal van 2004.

Altiris boekte 25,6 miljoen dollar aan inkomsten uit licenties, een stijging van 70% ten opzichte van de 15,1 miljoen dollar in het tweede kwartaal van 2004 en een 3% stijging ten opzichte van de 24,7 miljoen dollar in het eerste kwartaal van 2004. De inkomsten uit diensten in het tweede kwartaal stegen tot 14,5 miljoen dollar, een toename met 86% ten opzichte van de 7,8 miljoen dollar in het tweede kwartaal van 2003 en een toename van 14% in vergelijking met de 12,7 miljoen dollar in het eerste kwartaal van 2004.

"Dit is een bijzonder goed kwartaal geweest en we zijn tevreden met zulke goede financiële resultaten, "aldus Greg Butterfield, President en Chief Executive Officer van Altiris. "Net als in voorgaande kwartalen was onze verkoop via het partnerkanaal goed. Maar ook het recent benoemde team directe verkopers heeft goed gepresteerd. Verder kwamen verschillende grote overeenkomsten tot stand door de behoefte aan onze complete IT Lifecycle-beheeroplossingen met asset- en server-beheersuites."

Lees het volledige persbericht op: http://www.altiris.com/company/pressreleases/view.asp?pr=318

Over Altiris
Altiris levert een volledige reeks op het web gebaseerde oplossingen voor centraal en eenvoudig beheer van desktops, notebooks, handhelds en servers gedurende de gehele IT-levenscyclus. De IT-levenscyclus strekt zich uit van de planning en het ontwerp van een infrastructuur, via beheer en operationele activiteiten tot en met upgrade of vervanging. Altiris biedt volledig geïntegreerde en complete oplossingen voor systeembeheer van client- en mobiele omgevingen, asset- en servermanagement. Altiris automatiseert en vereenvoudigd IT life cycle management, verlaagt de kosten en vermindert de complexiteit met een snelle terugverdientijd.

Ingezonden persbericht