Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving donderdag 29 juli

Alkmaar 29-07-2004 - 17.00 uur

Brandstichting middels spuitbussen

Alkmaar, donderdag 29 juli 2004.

In de nacht van afgelopen zaterdag op zondag is drie keer brandgesticht in of bij autos in Alkmaar. Het betrof twee keer in de Sportlaan en een keer in de Kasteellaan. Agenten van de politie Noord-Holland Noord troffen ter plaatse een brandend voorwerp aan bij de autos. Onderzoek wees uit dat het om een spuitbus te gaan, die omwikkeld was door kleding. Door wat brandbare vloeistof in de kleding te spuiten en deze aan te steken wordt de bus heet en ontploft deze door de druk van binnen uit. Er werd op tien meter van een van de autos ook een ontploft exemplaar aangetroffen. De politie waarschuwt om bij het aantreffen van een dergelijk voorwerp niet te dicht in de buurt te komen.

Verkeerscontroles

Castricum, woensdag 28 juli 2004.

Woensdagavond is er een verkeerscontrole geweest langs de Zeeweg en de Oldenburghweg in Castricum waarbij tien bekeuringen zijn gegeven, onder andere drie wegens het rijden zonder autogordel.

Nieuwe Niedorp/Stompetoren/Heerhugowaard/Alkmaar, woensdag 28 juli 2004.

Woensdag zijn veertien automobilisten bekeurd bij een verkeerscontrole op diverse locaties in Nieuwe Niedorp, Stompetoren, Heerhugowaard en Alkmaar. De controle was van 17.00 uur tot 22.00 uur. Er zijn onder andere elf snelheidsovertreders beboet.

Onder invloed in de auto

Bergen, donderdag 29 juli 2004.

Donderdagochtend even voor 3.00 uur is een 18-jarige automobilist uit Bergen bekeurd wegens het rijden onder invloed op de Eeuwigelaan in Bergen. De jongen blies 580 ug/l terwijl 220 ug/l het wettelijk toegestane maximum is. Ook moest hij zijn rijbewijs inleveren. De jongen werd gecontroleerd nadat hij met zijn auto tegen een boom op de Eeuwigelaan was gebotst.

Woninginbraak

Alkmaar, donderdag 29 juli 2004.

Donderdag is er ingebroken in een woning aan de Hadewijchstraat in Alkmaar. De bewoonster had de deur losgelaten terwijl zij even weg was. In de tussentijd zijn er inbrekers langs geweest die een schoudertas mee hebben genomen.