Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving donderdag 29 juli

Den Helder 29-07-2004 - 17.00 uur

Aanhoudingen na aantreffen hennepkwekerij

Hippolytushoef, donderdag 29 juli 2004.

Donderdagochtend zijn twee personen aangehouden in een woning aan de Hendsweel in Hippolytushoef wegens het in bezit hebben van hennep en cocaïne. De verdachten zijn een veertigjarige vrouw uit Amsterdam en een 26-jarige man uit Wieringen. In totaal werden 102 hennepplanten aangetroffen in de woning evenals een aantal gram cocaïne. Beide personen zijn aangehouden wegens het overtreden van de Opiumwet. De man gaf toe een hennepkwekerij te exploiteren in de woning.

Auto-inbrekers aangehouden

Schagen, donderdag 29 juli 2004.

Donderdagochtend even voor 4.30 uur zijn twee jongens aangehouden die verdacht worden van auto-inbraken. De jongens, beide zeventien jaar en woonachtig in Schagen, werden op de Wilgenlaan in Schagen aangehouden. De jongens hebben toegegeven in een auto te hebben ingebroken langs de Kastanjestraat in Schagen. Zij werden betrapt nadat zij met zaklantaarns in autos aan het schijnen waren, op zoek naar waardevolle spullen.

Verkeerscontrole

Schagen, woensdag 28 juli 2004.

Woensdagavond is er van 18.45 uur tot 20.45 uur een verkeerscontrole gehouden langs de Scholeksterlaan, Zijperweg en Zuiderweg in Schagen. Hierbij zijn 22 automobilisten gecontroleerd waarbij acht bekeuringen werden uitgedeeld: twee voor het rijden zonder autogordel en zes wegens te hard rijden. De hoogste snelheid was 73 kilometer per uur over de Zijperweg waar 50 kilometer per uur het maximum is.