2e persbericht van donderdag 29 juli 2004

Eindhoven 29-07-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Vrouw bestolen van handtas

Een vrouw van 80 jaar uit Eindhoven is donderdagochtend rond 11.00 uur bestolen van haar handtas met inhoud. Toen ze met haar rollator op de Heezerweg liep, werd zij aangesproken door een vrouw. Ondertussen haalde een meisje dat bij de vrouw was de handtas uit de rollator. De twee verdachten renden vervolgens met de tas weg in de richting van de Piuslaan. De vrouw is ongeveer 1.60 meter lang, heeft een smal postuur en een getint uiterlijk, en sprak gebrekkig Nederlands. Ze droeg een lange donkere rok, een donkere blouse en een hoofddoek. Het meisje is ongeveer zes jaar oud, heeft een getint uiterlijk en kort zwart haar, en droeg een gebloemd jurkje. In de tas zaten onder meer een portemonnee met onbekende inhoud, een brillenkoker met bril, en een identiteitsbewijs.

Eindhoven: Snelheidsduivel moet rijbewijs inleveren

Op de Professor Dr. Dorgelolaan is donderdag rond 11.30 uur tijdens een snelheidscontrole een 23-jarige automobilist uit Beek en Donk aangehouden. De man reed 113 km/u waar maximaal 50 km/u is toegestaan. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt. In totaal werden donderdagochtend 200 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Daarvan reden 21 bestuurders te hard.

Beek en Donk: Snelheidscontrole

Op de Oranjelaan zijn donderdag tussen 11.00 en 13.40 uur 1544 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 196 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid is 95 km/u, terwijl 50 km/u hier maximaal is toegestaan.

Best: Snelheidscontrole

Op de Oirschotseweg zijn donderdag tussen 7.50 en 9.55 uur 1018 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 153 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 85 km/u.

Nuenen: Fiets en gereedschap gestolen

Uit een schuur behorende bij een woning aan de Velakker zijn in de nacht van woensdag op donderdag een mountainbike, een boormachine en twee schuurmachines gestolen. De dader kwam in de schuur door een deur open te breken.

Heeze: Beladen aanhangwagen gestolen

Vanaf een bedrijfsterrein aan de Industrieweg is een grijze Saris aanhanger (WN-LX-30) weggehaald. Dat gebeurde in de nacht van woensdag op donderdag. Op de aanhangwagen lagen bouwelementen voor een tuinhuis. De dader(s) is/zijn op het terrein gekomen door over een hek te klimmen. Vervolgens is een toegangspoort geopend, waardoor de aanhangwagen is meegenomen.