TM ESSENTIALS BV


Reactie op berichtgeving Scoubidou-draden

In de media zijn diverse berichten verschenen over gezondheidsrisico's die aan de zogenaamde Scoubidou-draden zouden kleven. TM Essentials BV, leverancier van o.a. draden van het merk Totum onder de naam Filofun, wil daar op reageren.

De Filofundraden van Totum zijn volledig getest door een onafhankelijk en gerenommeerd testinstituut en voldoen aan alle geldende wettelijke speelgoedeisen. Er bestaat op het ogenblik (naast de algemene speelgoedeisen volgens Nen-71 1, 2 en 3, waaraan de draden voldoen) geen specifieke norm voor de draden. De in de media aangehaalde warenwettelijke eis van 0,1 % voor het gehalte ftalaten voor producten vervaardigd van zacht PVC dat ftalaten bevat, is specifiek bedoeld voor speelgoed voor kinderen jonger dan 3 jaar, zoals bijtringen en fopspenen. Met andere woorden: speelgoed dat specifiek bedoeld is om in de mond te nemen en op te sabbelen.

De Filofundraden van Totum zijn niet bedoeld voor kinderen jonger dan 3 jaar. Dit staat ook op de verpakking door middel van iconen en tekst.

Filofundraden van Totum zijn niet bedoeld om in de mond te nemen en op te sabbelen. Indien de draden toch in de mond genomen worden, zijn de gevolgen hiervan vooralsnog niet bekend. De gevolgen moeten nog deskundig onderzocht worden. De Voedsel en Waren Autoriteit heeft dit opgenomen, en ziet bij normaal gebruik van de draden geen gevaar voor de gezondheid. Uit voorzorg raden wij u aan de draden niet in uw mond te nemen. Voor nader informatie over dit onderzoek kunt u kijken op: www.vwa.nl

Namens TM Essentials BV,

Alex Willemsen
Directeur

Voor nadere informatie kunt u bellen met Roger Kivits tel.
0488-417502

van bovenstaand bericht.

29 jul 04 17:14