Gemeente Hengelo


---

Vraag het de Gemeentewinkel!

Wat staat er op de agenda van de Raad?
Kan ik wachten op een nieuw paspoort?
Wanneer wordt de chemobox geleegd?
Ik heb het Hengelo's Weekblad niet ontvangen.
Kunt u meer vertellen over de inloopavond?
Vraag het de Gemeentewinkel!
maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 16.00 uur telefoon 24 59 555
gemeentewinkel@hengelo.nl
in het stadhuis, achter de hoofdingang

Collecte

Er wordt tot 23 augustus niet gecollecteerd.

Balies gesloten

In verband met de zomervakantie zijn onderstaande balies geheel of gedeeltelijk gesloten voor publiek.

* Dienstbalie SBO en balie Bouwen
De dienstbalie SBO en de balie van de afdeling Bouwen zijn tot en met 20 augustus 2004 alleen op maandag, woensdag en vrijdag geopend. De balies zijn in deze periode op dinsdag en donderdag gesloten.

* Wijkbeheer
De balie van de sector Wijkbeheer is tot en met 20 augustus op dinsdag en donderdag gesloten. Op de maandag, woensdag en vrijdag is de balie geopend tot 13.00 uur.

* Sport en Recreatie
De sector Sport en Recreatie is gesloten tot en met 6 augustus 2004. Bij calamiteiten kunt u contact opnemen met de dienstdoende medewerker, telefoon 06-53836590.

* Onderwijs
De afdeling Personeel- en Salarisadministratie Onderwijs (Bureau Openbaar Onderwijs Twente) is tot en met 13 augustus gesloten.
* Inloopspreekuren Weidedorp en Hengelose Es Het inloopspreekuur Weidedorp vervalt tijdens de schoolvakantie. Het Wijkservicepunt Hengelose Es blijft gewoon geopend.
* Inloopspreekuur Binnenstad
Het wekelijkse inloopspreekuur Binnenstad (in de kiosk) vervalt op 29 juli, 5 augustus en 12 augustus.

* Platform Uitkeringsgerechtigden Hengelo (Plugh) Plugh sluit in de zomervakantie haar deuren tot en met 13 augustus 2004. Vanaf maandag 16 augustus bent u weer van harte welkom aan de Willem de Clercqstraat 31 b, telefoon 2503325.

Maandelijks proefalarm

Sinds 1 september 2003 worden op de eerste maandag van elke maand om 12.00 uur de sirenes getest in heel Nederland. De eerstvolgende sirenetest vindt plaats op maandag 2 augustus om 12.00 uur. Om overlast en irritatie te voorkomen duurt de test van de sirene eenmaal
1 minuut en 26 seconden. Hoort u op een ander moment herhaalde malen de sirene, dan is er hoogstwaarschijnlijk iets ernstigs aan de hand.

Sirene niet gehoord?
Regelmatig komen er klachten binnen dat de sirene niet gehoord wordt. In het algemeen kan dit twee redenen hebben:

1. De sirenes zijn bedoeld om mensen te alarmeren die zich buitenshuis bevinden ten tijde van een ramp. Deze dienen dan zo spoedig mogelijk naar binnen te gaan, ramen en deuren te sluiten en de regionale radio aan te zetten. De sirenes zijn dus niet bedoeld voor mensen die al binnen zijn.

2. De nieuwbouwwijken groeien zo snel dat het moeilijk is om in hetzelfde tempo sirenes bij te plaatsen. Daarom is een aantal nieuwbouwwijken op dit moment nog niet voorzien van sirenes. Voor de nieuwe wijk de Vossenbelt is een sirene aangevraagd bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Op dit moment is de dekking in de overige wijken van Hengelo afdoende.

Geef het door!
Hoort u op de eerste maandag van de maand om 12.00 uur de sirene niet, geef dat dan door aan de afdeling Bestuurlijke Juridische Zaken, tel. 245 95 67. De klachten worden doorgegeven aan de Hulpverleningsdienst regio Twente. Zij zoeken uit of een sirene bijvoorbeeld niet gewerkt heeft en registreren de klachten.
Voordracht koninklijke onderscheidingen
"Lintjesregen"). Die vindt elk jaar plaats kort voor 30 april (in 2005 op vrijdag 29 april).
ingezet voor de samenleving. Voordat een koninklijke onderscheiding wordt uitgereikt, is er al het nodige werk verricht. Er moet naspeuring worden gedaan of iemand zich inderdaad zo verdienstelijk heeft gemaakt dat zij of hij voor een koninklijke onderscheiding in aanmerking komt. Dat wordt op het stadhuis gedaan. De burgemeester beslist of diegene die wordt voorgedragen daadwerkelijk kandidaat is. Vervolgens beoordeelt de Commissaris van de Koningin het voorstel en daarna het Kapittel voor de Civiele Orde te Den Haag. Het is dus van belang dat personen tijdig worden voorgedragen bij de burgemeester. meer 'automatisch' voor een onderscheiding in aanmerking. Daarom is het van belang dat de kandidaat zich naast haar/zijn betaalde functie op andere terreinen, bijvoorbeeld op maatschappelijk, cultureel of Voor Koninginnedag 2005 geldt een andere termijn. In dat geval moeten de aanvragen vóór 15 augustus 2004 binnen zijn.

aan mij voordraagt. |
Burgemeester van Hengelo

De Gemeentegids
Gemeentegids op internet
Op deze site staat de gemeentegids in digitale vorm. Staat u daarin met uw instelling of vereniging vermeld, controleer dan de gegevens. Als de gegevens niet kloppen kunt u het wijzigingenformulier invullen en versturen. De gegevens van de digitale gids worden tevens gebruikt voor de actualisering van de "papieren" gemeentegids. Mutaties voor de gids van 2005 kunt u tot 13 augustus 2004 doorgeven. Staat uw instelling of vereniging niet in de gids van 2004 of zijn uw gegevens veranderd, meldt u dan voor 9 augustus 2004 aan door alle gegevens over uw instelling of organisatie te sturen naar de afdeling Communicatie van de gemeente Hengelo, Postbus 18, 7550 AA Hengelo. Aanmelding is geen garantie dat uw gegevens ook opgenomen worden. Gemeentewinkel, telefoon 2459555.
Bouwplannen

* Achterhoekse Molenweg 38, veranderen en vergroten woonhuis
* Cor Lemairestraat 12, veranderen en vergroten woonhuis
* Dasstraat 61, veranderen en vergroten woonhuis
* Deldenerstraat 143, plaatsen dakkapel

* Hazelaarweg 1, herbouwen garage annex berging
* Kortenaerstraat 15, plaatsen dakkapel

* Leusveenweg 38, veranderen en vergroten woonhuis
* Schouwinksweg 5, veranderen en vergroten woonhuis
* Tuindorpstraat 53, veranderen en vergroten garage
* Vleermuisstraat 6, veranderen en vergroten woonhuis
* Aardoliestraat 24, vernieuwen dakbedekking en 3 gevels
* Deldenerstraat 62, plaatsen van 2 lichtbakken
* Dublinstraat 20, veranderen en vergroten woonhuis
* Enschedesestraat 127, plaatsen 2 reclame-objecten
* Industriestraat 231, oprichten loods

* Isaac da Costastraat 97, aanbrengen lichtreclame
* Langelermaatweg 159, veranderen en vergroten woonhuis
* Marijkestraat 16, veranderen en vergroten woonhuis
* Mesdagstraat 35, veranderen en vergroten woonhuis
* Peckedam 1, veranderen en vergroten woonhuis
* 't Onland 10, veranderen en vergroten woonhuis
* Uitslagsweg 93 - 13, inrichten winkelruimte
* Valeriusstraat 1, veranderen en vergroten woonhuis en plaatsen dakkapel

* Wegtersweg 26, oprichten showroom
aanwezig zijn. De planbehandeling door welstand voor de bouwaanvragen vindt wekelijks plaats op dinsdagmiddag. De welstandcommissie voor de bouwaanvragen vergadert wekelijks op donderdagmiddag. Voor plaats en tijdstip en het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met de afdeling Bouwen, telefoon 245 96 52.
In de week van 5 tot en met 9 juli 2004 is vergunning verleend voor:
* Beekforelstraat 25, oprichten woonhuis

* Berfloweg 250, veranderen en vergroten woonhuis
* Bergweg 19, veranderen en vergroten woonhuis
* Bergweg 34, plaatsen noodgebouw t.b.v. een kinderdagopvang
* Bij De Toren 1, veranderen en vergroten kantoorgebouw in een activiteitencentrum voor het opvangen van verslaafden en/of dak- en thuislozen

* Bordeauxstraat 2, veranderen en vergroten woonhuis
* Brecklenkamp 7, plaatsen dakopbouw

* Bronforelstraat 34, oprichten woonhuis

* Castorweg 116, plaatsen schutting

* Cruys Voorberghstraat 168, veranderen en vergroten woonhuis
* Elritsplein en omgeving, oprichten 81 woonhuizen
* Floresstraat 80, oprichten carport

* Händelstraat 61 A, vernieuwen kweekkas

* Ir M Schefferlaan 25, veranderen en vergroten woonhuis
* Javastraat 60, oprichten carport

* Oldenzaalsestraat 201, veranderen winkel en kantoor
* Oude Postweg 92, oprichten schuur / garage
* Sloetsweg 58, plaatsen dakkapel

* Timmerweide 22, oprichten blokhut

* Vondelstraat 16, veranderen en vergroten woonhuis

Sloopvergunningen
In de week van 5 tot en met 9 juli 2004 is vergunning verleend voor:
* Enschedesestraat 166, slopen opslagloods
* Kuipersdijk nabij 40, slopen tribune en overkapping hoofdtribune
* Venusstraat 145, slopen buurthuis
De verleende bouw- en sloopvergunningen en de daarbij behorende Stadskantoor Hengelo, Hazenweg 121. Iedere belanghebbende, die door De besluiten zijn genomen in de week van 5 tot en met 9 juli 2004. telefoon 2459 647.

* Castorweg 125, vernieuwen van een garage
* Kees van Baarenstraat 12, veranderen en vergroten van een woonhuis
* Valeriusstraat 1, veranderen en vergroten van een woonhuis verlenen. Zij zijn in principe bereid aan deze verzoeken mee te werken.
Het voornemen vrijstelling te verlenen ligt van 28 juli tot 11 augustus 2004 voor een ieder ter inzage bij de afdeling Bouwen, Stadskantoor, Hazenweg 121. Eventuele zienswijzen tegen het voornemen tot het verlenen van vrijstelling kunt u tot 11 augustus 2004 schriftelijk indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

* Wim Sonneveldstraat 50, veranderen en vergroten van een woonhuis
* Ruijsdaelstraat 31, plaatsen van een schutting vrijstelling wordt verleend, omdat het bouwplan past binnen het daarvoor gehanteerde beleid.
Het voornemen om vrijstelling te verlenen ligt voor een ieder van 28 juli tot 25 augustus 2004 ter inzage bij de afdeling Bouwen, Stadskantoor, Hazenweg 121. Eventuele zienswijzen tegen dit voornemen kunt u tot 25 augustus 2004 schriftelijk indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Ontheffing Leefmilieuverordening Binnenstad (LMV) Een verzoek is ingediend om ontheffing te verlenen van de (gebruiks)bepalingen uit de LMV ten behoeve van:
* Molenstraat 13, winkelondersteunende horeca (Subway)

Volgens de LMV is het verboden zonder ontheffing van burgemeester en wethouders een pand anders te gebruiken dan volgens de LMV is toegestaan. Burgemeester en wethouders zijn op grond van de bepalingen uit de LMV bevoegd hiervoor ontheffing te verlenen en zijn in principe bereid aan dit verzoek mee te werken.

Ter inzage en bedenkingen
Het voornemen ontheffing te verlenen ligt van 28 juli tot 11 augustus 2004 voor een ieder ter inzage bij de afdeling Bouwen, Stadskantoor Hengelo, Hazenweg 121. Eventuele zienswijzen tegen het voornemen tot het verlenen van ontheffing kunnen tot 11 augustus 2004 schriftelijk worden ingediend bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Wet milieubeheer

Vergunningbesluiten
Burgemeester en wethouders hebben verleend:

* een oprichtingsvergunning aan Blokker-Spoolder, Meijersweg 11, voor een winkel voor de verkoop van huishoudelijke artikelen en voor de opslag en verkoop van consumentenvuurwerk aldaar. Tegen het ontwerp van de vergunning dat eerder ter inzage heeft gelegen, zijn vele bedenkingen ingebracht. Mede naar aanleiding hiervan is op verzoek van de aanvrager de maximale hoeveelheid op te slaan vuurwerk teruggebracht tot 5.000 kg. Ook de periode waarbinnen vuurwerk aanwezig mag zijn, is teruggebracht tot ruim 3 weken per jaar, namelijk van 15 december tot en met 8 januari. Buiten die tijd mag geen vuurwerk aanwezig zijn.

* een oprichtingsvergunning aan Decorette Bunte, Sloetsweg 246, voor een decorettewinkel en voor de opslag en verkoop van maximaal 2000 kg consumentenvuurwerk aldaar. Tegen het ontwerp van de vergunning dat eerder ter inzage heeft gelegen, zijn geen bedenkingen ingebracht. De verleende vergunning is niet gewijzigd ten opzichte van het ontwerp.

De aangevraagde consumentenvuurwerkopslagen van Blokker-Spoolder en Bunte voldoen aan alle wettelijke eisen zoals deze zijn gesteld in het Vuurwerkbesluit. Daarom zijn burgemeester en wethouders van oordeel dat het veiligheidsrisico van de vuurwerkopslagen zo gering is dat er geen redenen zijn om de vergunningen te weigeren. Echter, afgezien van de veiligheidseisen uit het Vuurwerkbesluit, blijkt de opslag van consumentenvuurwerk in de woonomgeving gevoelens van onveiligheid te veroorzaken. Om hieraan tegemoet te komen, wordt in overleg tussen vuurwerkverkopers en wethouder Kok van ons college onderzocht of er mogelijkheden zijn om een gezamenlijke vuurwerkopslag buiten de woonomgeving te realiseren. Vanwege de tijd die hiervoor nodig is, zal dit voor de komende verkoopperiode zeker geen alternatief bieden. Om deze reden, omdat wij gebonden zijn aan wettelijke beslistermijnen en omdat er vanwege het (feitelijk) zeer kleine veiligheidsrisico van consumentenvuurwerkopslag geen wettelijke weigeringsgronden zijn, hebben wij besloten om de gevraagde vergunningen te verlenen.

Ter inzage, beroep en voorlopige voorziening
De vergunningbesluiten en andere van belang zijnde stukken liggen vanaf 28 juli tot en met 8 september 2004 ter inzage bij de afdeling Milieu, Stadskantoor, Hazenweg 121. Op werkdagen van 8.30 uur tot 13.00 uur en buiten deze tijden iedere maandag na telefonische afspraak, telefoon 245 9655.
Beroep tegen deze vergunningen kan worden ingesteld door degenen die bedenkingen hebben ingebracht tegen het ontwerp van het besluit, degenen die bedenkingen hebben tegen wijzigingen die bij het nemen van het besluit ten opzichte van het ontwerp daarvan zijn aangebracht en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen bedenkingen te hebben ingebracht tegen het ontwerp van het besluit. Een beroepschrift moet zijn voorzien van een motivering, een dagtekening en een ondertekening en dient voor het einde van bovengenoemde inzagetermijn te zijn verzonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te 's-Gravenhage. Daarnaast kan tegelijk met of direct na een beroepschrift bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak een verzoek worden gedaan om het treffen van een voorlopige voorziening. Het griffierecht voor het in behandeling nemen van een beroepschrift bedraagt 133,- en eenzelfde bedrag voor een verzoek om een voorlopige voorziening (voor rechtspersonen geldt voor beide gevallen een bedrag van 267,-). Voor meer informatie kunt u zich wenden tot de afdeling Milieu.
Een vergunning wordt na afloop van de beroepstermijn van kracht, tenzij tijdig een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. De vergunning wordt dan niet eerder van kracht dan nadat op dit verzoek is beslist.

Ontwerpbeschikking
Het plan bestaat om:

* een veranderingsvergunning (artikel 8.1 lid 1 sub b Wet milieubeheer) te verlenen aan: Zuivelhoeve B.V., Bruninksweg 5, voor een inrichting voor het verwerken van melk tot zuivelproducten en

* in verband hiermee over te gaan tot vervanging, intrekking en aanvulling (artikel 8.22 en 8.23 Wet milieubeheer) van een beperkt aantal voorschriften verbonden aan de voor deze inrichting op 15 augustus 2003 verleende revisievergunning (artikel 8.4 lid 1 Wet milieubeheer)

Aan de veranderingsvergunning worden voorschriften verbonden, die ten doel hebben nadelige gevolgen voor het milieu te voorkomen dan wel zoveel mogelijk te beperken.

Ter inzage, bedenkingen en openbare zitting
De ontwerpbeschikking, waarin dus een tweetal afzonderlijke ontwerpbesluiten zijn vervat, ligt met de bijbehorende aanvraag voor een veranderingsvergunning en andere ingebrachte stukken van woensdag 28 juli tot donderdag 26 augustus 2004 ter inzage bij de afdeling Milieu, op werkdagen van 8.30 tot 13.00 uur en buiten deze uren iedere maandag na telefonische afspraak, telefoon 245 9655. Tegen de ontwerpbeschikking kan een ieder tot donderdag 26 augustus 2004 schriftelijk bedenkingen inbrengen. Bedenkingen dienen te worden gemotiveerd en voorzien van dagtekening en ondertekening worden gericht aan burgemeester en wethouders, t.a.v. de afdeling Milieu, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.
Brengt u bedenkingen in, dan kunt u verzoeken uw persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Een ieder kan verzoeken om een openbare zitting waar mondeling bedenkingen kunnen worden ingebracht en waar gelegenheid wordt gegeven voor een gedachtewisseling over het ontwerp van de beschikking. Omdat deze openbare zitting in beginsel tijdens de inzagetermijn moet plaatsvinden, moet een verzoek daartoe tijdig worden gedaan.
Tegen de later op de aanvraag te nemen beschikking kan in beginsel alleen door degenen die tijdig bedenkingen hebben ingebracht beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State ten Den Haag en bij de Voorzitter van deze Afdeling gevraagd worden een voorlopige voorziening te treffen. Bij de bekendmaking van de definitieve beschikking wordt hierover meer informatie verstrekt.

Kapvergunningen

In de week van 14 juli tot en met 20 juli 2004 zijn kapvergunningen verleend voor:

* 2 lindebomen aan de C.T. Storkstraat, ter hoogte van huisnummer 36. Herplant: 2 lindebomen in de maat 16/18, binnen één jaar, na controle of er gas in de bodem aanwezig is.
* 1 Amerikaanse eik in de Berfloweg, ter hoogte van de parkeerplaats bij huisnummer 1. Herplant: 2 bomen van een duurzame houtsoort in de maat 16/18, binnen één jaar na kap van de eik.
* 1 conifeer en 1 Kaukasische spar in de Theodora Versteeghstraat, achter huisnummer 42. Herplant: geen.

Ter inzage en bezwaar
De besluiten liggen gedurende zes weken ter inzage bij de infobalie SBO aan de Hazenweg 121. Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan een belanghebbende binnen een termijn van zes weken na de verzending van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Informatie
De besluiten zijn genomen in de week van 14 tot en met 20 juli 2004. Informatie over de exacte data kunt u krijgen bij de sector Wijkbeheer, telefoon 245 9459.

Werk aan de weg

Beekstraat
Met ingang van 17 augustus 2004 wordt het gedeelte van de Beekstraat gelegen tussen de Brugstraat en de Brinkstraat afgesloten voor verkeer, in verband met bestratingwerkzaamheden. Met ingang van 23 augustus wordt tevens de Beekstraat tussen de Willemstraat en de Brugstraat afgesloten voor het verkeer. De afsluiting duurt tot 17 september 2004.

Oelerweg
Een gedeelte van de Oelerweg wordt met ingang van 16 augustus afgesloten voor verkeer in verband met drainagewerkzaamheden om wateroverlast te verminderen.

Drienerstraat
Met ingang van 17 augustus vinden wegwerkzaamheden plaats in de Drienerstraat ter hoogte van de Enschedesestraat. De werkzaamheden bestaan uit het gedeeltelijk herstraten van de trottoirs en de rijbaan, het verwijderen van de houten palen en de bloembak, het kappen van 2 bomen en het aanleggen van een speelplek op de hoek van de Enschedesestraat en de Drienerstraat, voor Blokker. De werkzaamheden duren ongeveer 3 weken. Tijdens deze periode is dit gedeelte van de Drienerstraat en de Enschedesestraat afgesloten voor het verkeer. De winkels blijven bereikbaar

Sophiastraat
De Sophiastraat wordt met ingang van 16 augustus afgesloten voor verkeer in verband met drainagewerkzaamheden om wateroverlast te verminderen.

Geen gerelateerde pagina's