Dienstenbond CNV

Foutje in berichtgeving over De Telegraaf
29-07-2004

In de laatste mededeling over de onderhandelingen over het sociaal plan De Telegraaf is een fout geslopen. Ten onrechte werd door ons opgemerkt dat De Telegraaf voorstellen had gedaan om het sociaal plan zo vorm te geven alsof VUT en prepensioen al waren afgeschaft. Een voorstel van deze strekking is echter niet door De Telegraaf gedaan.

In de onderhandelingen zijn creatieve oplossingen over en weer aangedragen. Uiteindelijk bleken deze om uiteenlopende redenen niet voldoende. De nieuwe plannen van het kabinet over de vut- en prépensioenregelingen in combinatie met het korten van de afvloeiingsregelingen op de WW hebben de verhouding tussen de vakcentrales en het kabinet op scherp gezet. Partijen willen eerst meer duidelijkheid krijgen over de definitieve uitwerking van de plannen van het kabinet. Deze duidelijkheid komt pas na Prinsjesdag.

De CNV Dienstenbond zal bij het kabinet sterk blijven aandringen om de VUT- en prepensioenregelingen in de lucht te houden. Wanneer er nieuwe ontwikkelingen zijn houden wij u op de hoogte.

Vragen en opmerkingen vernemen wij graag. U kunt hiervoor terecht bij uw bestuurder Martijn Donker, tel: (035)6460580 of email: hilversum@cnvdibo.nl.