Politie Friesland

Politieberichten van 28/7 (13.00 uur) t/m 29/7 (07.00 uur)

Fryslân 29-07-2004 - Voor meerdere informatie kunt u op werdkdagen tussen 07.00 uur en 15.00 uur terecht vij bureau Communicatie. tel: 0900 8844

Siegerswoude: aanrijding
Woensdag omstreeks 13.30 uur vond op de Binnewei een aanrijding plaats. Een 39-jarige inwoner en bestuurder van een bestelauto uit Damwoude verleende geen voorrang aan een 33-jarige automobilist uit Drachten. De 39-jarige reed op de Klauwertswei. De 33-jarige reed op de Binnewei. Bij onderzoek bleek ook, dat de 39-jarige niet in het bezit was van een rijbewijs en hij tevens reed tijdens een ontzegging van de rijbevoegdheid. Alleen materiele schade.

Leeuwarden: verduistering auto
Woensdag omstreeks 16.10 uur werd op de Mariniersespel een personenauto gecontroleerd. Bestuurder was een 38-jarige inwoner van Leeuwarden. Uit onderzoek bleek dat de auto gehuurd was en niet tijdig was teruggebracht naar de verhuurder. Auto werd in beslag genomen en teruggeven aan de verhuurder. Aangever was een 28-jarige inwoner van Leeuwarden.

Oosterwolde: rijden zonder rijbewijs
Woensdag omstreeks 17.25 uur werd op de Weperpolder een 36-jarige automobilist uit Oosterwolde gecontroleerd. Uit onderzoek bleek, dat hij reed zonder rijbewijs.

Heerenveen: klaverblad-racers
Woensdag omstreek 20.30 uur werd melding gemaakt, dat een groep motorrijders aan het scheuren was rond het klaverblad. Autos werden links en rechts ingehaald door genoemde motorrijders. Met een onopvallende auto werd gereden op het klaverblad. De motorrijders waren net bezig een zestal keer het klaverblad te nemen. Dit deed de politie ook en werden regelmatige rechts als links ingehaald. Alle overtredingen werden genoteerd en men kon een motorrijder aan de kant krijgen. Even later werd een groep bij Tjalleberd aangesproken. In zeven minuten werd voor 1250 aan bekeuringen uitgeschreven. Drie motorrijders konden worden genoteerd. Een kon worden staande gehouden en de andere twee op kenteken.

Midsland: brandstichting
Woensdag omstreeks 21.15 uur was op de Oosterburen een klein brandje. Een melder zag een man weggelopen. Via het opgegeven signalement kon de man, een 19-jarige inwoner van Wommels, even later op de camping worden aangehouden. Hij is overgebracht naar het bureau en gehoord. Proces-verbaal zal worden opgemaakt. Bleek te gaan om een brandje in een heg.

Leeuwarden: brandstichting
Woensdag omstreeks 20.55 uur zag de politie een fiets midden op de rijbaan liggen van de Plutoweg. In de verte liepen 2 meisjes en een jongen. Zij werden aangesproken en wisten niet van de fiets af. Toen de politie weer terugreed naar de fiets, zagen zij rook uit een leegstaande woning komen en dat er binnen wat brandde. Brandweer heeft de zaak geblust. Mogelijk brandstichting. De brand is ontstaan in een hoek, waar allemaal papier en dozen lagen. De aangetroffen fiets werd meegenomen naar het bureau. Ook werd een jerrycan met een vloeibare stof in beslag genomen.

Terherne: openlijke geweldpleging
Woensdag omstreeks 22.00 uur werden een 26-jarige en een 20-jarige, beide inwoners van Sneek en een 49-jarige inwoner van Hourtingahage aangehouden voor openlijke geweldpleging. Door omstanders werden de daders aangewezen. Wat precies de oorzaak van de vechtpartij was, is niet bekend. Er vielen behoorlijk wat klappen.. De 26-jarige kreeg ook nog een bekeuring voor niet voldoen bevel of vordering.

Verzamelmutatie rijden onder invloed
(plaats, straat, datum, tijdstip, promillage en bijzonderheden. Terherne, Buorren, woensdag 22.20 uur, 44-jarige automobilist uit Harkema, 760 ug/l, rijbewijs ingevorderd.
Leeuwarden, Frans Halsstraat, donderdag 00.40 uur, 16-jarige bromfietser uit Leeuwarden, 455 ug/l, rijverbod 4 uur.
Grou, Stationsweg, donderdag 00.45 uur, 21-jarige automobilist uit Leeuwarden, 665 ug/l, rijverbod 7 uur, rijbewijs ingevorderd. Leeuwarden, Siebe Schootstrastraat, donderdag 02.15 uur, 40-jarige automobilist uit Leeuwarden, 430 ug/l, rijverbod 4 uur.
Sint Nicolaasga, Langwarderdyk, donderdag 02.25 uur, 32-jarige automobilist uit Utrecht, 445 ug/l, rijverbod 4 uur.

Kimswerd: vernieling, bedreiging en belediging
Woensdag omstreeks 23.30 uur werd melding gemaakt, dat in een woning aan de Ida van Tiarastjitte de boel kort en klein zou slaan. Een 31- jarige inwoner van Kimswerd deed hiervan aangifte. Toen de vrouw van de aangever de politie had gebeld, is de dader in een auto gestapt en weggereden. De dader had met een knuppel een paar keer op de tafel geslagen en daarbij werd een gsm vernield. Ook zou de dader de 31-jarige hebben bedreigd.
Via het kenteken werd de auto aangetroffen. In zijn woning werd een 41-jarige inwoner van Sneek aangehouden en overgebracht naar het bureau., Werd ingesloten en een nader onderzoek zal worden ingesteld. Toen de verdachte hoorde, dat hij zou worden ingesloten, ging hij door het lint en beledigde diverse malen de politie.

Grou: wildplasser
Donderdag omstreeks 02.20 uur werd op de Gedempte Haven een 27-jarige inwoner van Grou aangesproken. Hij was aan het wildplassen. Hij gaf in eerste instantie een valse naam op en wilde weglopen. Toen hij werd aangehouden, begon hij ook de politie te beledigen en werd overgebracht naar het bureau.