3 e persbericht van donderdag 29 juli 2004

Eindhoven 29-07-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Dronken fietser valt tegen auto

Op de Heezerweg is donderdagmiddag rond 17.15 uur een 49-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij was daar kort daarvoor met zijn fiets tegen een geparkeerde auto gevallen. De man raakte niet gewond. Uit onderzoek bleek hij veel te hebben gedronken: hij blies een alcoholpromillage van bijna 2,90. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Man aangehouden voor mishandeling echtgenote

In een pand aan de Heezerweg is donderdagmiddag rond 16.30 uur een 22-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij zou kort daarvoor in het pand zijn 21-jarige vrouw met een stok hebben geslagen. Daardoor liep ze blauwe plekken en verwondingen op aan verschillende lichaamsdelen. De vrouw gaf toe dat ze haar man ook had geslagen. De man is aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Eindhoven: Opgepakt na bedreigingen

Twee mannen zonder vaste woon- of verblijfplaats zijn donderdagavond rond 18.45 uur aangehouden in een woning aan de Kruisstraat. Ze zouden kort daarvoor in de woning een aantal andere mannen hebben bedreigd met een mes en een vork. De aanleiding daarvoor is nog onbekend. Het tweetal (35 en 37 jaar) is na de aanhouding in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Valkenswaard: Dodelijke aanrijding

Bij een aanrijding op de kruising Eindhovenseweg/Beelmanstraat is een 28-jarige motorrijder uit Riethoven om het leven gekomen. Dat gebeurde donderdagavond rond 19.00 uur. De man uit Riethoven reed over de Eindhovenseweg in de richting van Eindhoven. Op de kruising raakte hij met zijn motor de auto van een 20-jarige man uit Valkenswaard. Die wilde vanaf de Eindhovenseweg de Beelmanstraat inrijden. Door de botsing is de motorrijder om het leven gekomen. De automobilist liep geen verwondingen op. De juiste toedracht van de aanrijding wordt nog onderzocht.

Beek en Donk: Aanhoudingen bij vondst hennepkwekerij

In een loods achter een woning aan de Beekerheide is donderdagmiddag een hennepkwekerij ontdekt. Er stonden ongeveer 1000 planten en de nodige kweekapparatuur in de ruimte. Alles is in beslag genomen en (wordt) vernietigd. De stroom werd illegaal afgetapt. In de loods waren twee mannen (25 en 29 jaar) met de Bulgaarse nationaliteit. Ze zijn aangehouden en in verzekering gesteld. Hun rol bij de kwekerij wordt nog onderzocht.