Ingezonden persbericht


WATNOU..?! VRIJDAG 30 JULI TUSSEN 20.00 EN 21.00

Compilatie van het afgelopen seizoen met vanavond:

Moslims praten nauwelijks over liefde en seksualiteit maar lijken alleen in verboden te praten. Volgens imam Abdelwahid van Bommel spreekt de Koran veel opener over deze onderwerpen dan de meeste moslimjongeren weten. Zo sprak de profeet al over gelijkheid der seksen en het recht op een vrouwelijk orgasme. Van Bommel beantwoordt als cyberimam vragen van jongeren over liefde en seksualiteit op de populaire jongerensite maroc.nl In WAT NOU..?! licht hij toe waarom hij denkt dat moslimjongeren in Nederland de vele taboes en vooroordelen in de toekomst zullen weg nemen.

De problemen van uitgeprocedeerde asielzoekers zijn de afgelopen tijd breeduit aan bod geweest in de media. Onderzoekster Kordula Braat interviewde illegale jongeren en kwam tot de conclusie dat jongeren minder psychische problemen ondervinden dan hun ouders. Zij legt uit hoe het komt dat jongeren, ondanks hun soms uitzichtloze situatie, gewoon door kunnen gaan met hun leven.

Enkele Marokkaanse journalisten richtten een eigen vereniging op, de MNVJ. Zij hopen de berichtgeving van Marokkaanse Nederlanders in de media wat objectiever te kunnen brengen. Ook hoopt de MNVJ de journalistiek aantrekkelijk te maken voor talentvolle Marokkaanse jongeren. Medeoprichter Abdel Kaddour licht toe waarom er behoefte was aan de MNVJ.

Tenslotte in WAT NOU..?! de column van de week van Yahia en drie live-optredens van de hiphopformatie De Egotrippers.

WATNOU..?!

Iedere vrijdag tussen 20.00 en 21.00 WATNOU..?!- een levendig live-programma vol energie, muziek en cultuur.

WATNOU..?! behandelt onderwerpen die moslimjongeren bezig houden. WATNOU..?! biedt jongeren een uniek platform om hun meningen en gevoelens te uiten. Een open podium met ruimte voor discussie, cabaret, muziek en poëzie.

Live vanuit Studio Desmet in Amsterdam.

Brutaal, snel, actueel & pittig. WATNOU..?!