BedrijfsautoRAI

30-07-2004

Mitsubishi presenteert doordachte Canter CliXtar

Mitsubishi heeft samen met Veldhuizen Wagenbouw een nieuwe uitvoering van de Canter bedrijfswagen ontwikkeld: de CliXtar. De Canter CliXtar speelt door zijn unieke concept perfect in op de eisen die gesteld worden aan stedelijke distributie.

Hij biedt veel laadvermogen en volume, is compact en daardoor wendbaar en beschikt over veel praktische voorzieningen. Opvallend is dat hij ondanks het hoge netto laadvermogen van 3.800 kilo toch met het gewone rijbewijs BE bestuurd mag worden. Tot 30 september geldt er bovendien een introductiekorting van 6.000,-.

De Canter CliXtar bestaat uit een trekker met een vaste oplegger, uitgevoerd als een zogenoemde kort-koppelcombinatie. De as van de oplegger ligt dicht achter de achteras van de trekker waardoor de CliXtar net een bakwagen met een tandemas lijkt. Op deze wijze wordt het gewicht over drie assen verdeeld en wordt de kans op overschrijding van de toegestane aslasten aanzienlijk verkleind. Zo volstaat ook bij volledige belading (3.800 kilo netto) het gewone rijbewijs BE. Een bijkomend voordeel van de kort-koppelcombinatie is de korte draaicirkel waarmee manoeuvreren op de vierkante meter kinderlijk eenvoudig wordt.

Compleet
Al is de Canter CliXtar maar 6,00 meter lang, hij biedt toch een laadruimte van 4,14 x 1,92 x 2,05 meter (l x b x h) wat een totaalvolume van 16,3 kubieke meter oplevert. Daarnaast is er als optie zelfs een volume van 23,0 kubieke meter leverbaar. De CliXtar is zeker compleet te noemen. Zo beschikt hij onder meer over een lichtdoorlatend dak, een zijdeur, een laadlift met laadplateau, steunpoten, een in de gewenste kleur gespoten oplegger en een dakspoiler.

Zekerheden
Voor de aandrijving zorgt een betrouwbare direct ingespoten DI-D dieselmotor met een vermogen van 92 kW en 294 Nm koppel. Dankzij een onderhoudsinterval van 22.500 kilometer en een handige kantelbare cabine waardoor de motor goed toegankelijk is voor onderhoud, liggen de bedrijfskosten op een laag niveau. Mitsubishi biedt de ondernemer verder een volledig pakket zekerheden zoals drie jaar/100.000 kilometer multi garantie en Mitsubishi Assistance Package mobiliteitshulp in binnen- en buitenland.

Dankzij de speciale introductiekorting van 6.000,- is de Mitsubishi Canter CliXtar er al vanaf 42.750,- (excl. BTW). Deze aanbieding geldt tot en met 30 september 2004.