BedrijfsautoRAI

30-07-2004

Volvo Trucks geeft veel aandacht aan veiligheid

Tijdens de zestigste IAA in Hannover van 23 tot 30 september 2004 zal Volvo Trucks een van de meest veilige truckranges van de hele tentoonstelling aan het publiek tonen. De portfolio van Volvo Trucks, van de krachtige Volvo FH16 tot en met de wendbare Volvo FL6, wordt tentoongesteld op een stand van 2.100 vierkante meter.

Veel van Volvo's belangrijke veiligheidssystemen zoals ACC, ESP en TPM zijn gemonteerd op de trucks op de stand. Volvo heeft bovendien een speciale veiligheidstentoonstelling ingericht met onder meer simulatoren.

Volvo Trucks toont een van de meest krachtige en uitgebreide range van voertuigen tijdens de IAA. Trucks van de FH16, FH12, FM12, FM9 en FL6 series vertegenwoordigen het segment van 7,5 tot 50 ton, van 180 tot 610 pk. Te zien zijn luxueus uitgeruste langeafstandstrucks, nationale distributievoertuigen, bouwvoertuigen, bakwagens op maat en een flexibel distributievoertuig. Veel van de trucks die te zien zijn, zijn uitgerust met Volvo systemen voor actieve en passieve veiligheid.

Volvo's veiligheidstentoonstelling laat de bezoeker ervaren hoe de moderne chauffeursondersteuningssystemen werken. Bovendien kunnen chauffeurs tijdens de IAA hun reactiesnelheid testen.

Een echte publiekstrekker is de zeer uitgebreid uitgerust Volvo FH16 4x2 trekker met de exclusieve Globetrotter XL cabine. De truck heeft de top of the range Adaptive Cruise Control (ACC), die nu ook de schijfremmen gebruikt om de snelheid aan te passen.

Topfavoriet is de Volvo FH12 trekker; de optimale truck voor snel, veilig en rendabele langeafstandstransporten. De volledig automatische Volvo I-shift versnellingsbak is uitgerust met de Economy Power, deze zorgt voor extra trekkracht in de hoogste versnelling.

De Volvo FM12 8x4 is Volvo's oplossing voor het bouwtransport. De 420 pk 12 liter motor, dubbelaangedreven tandemstel en het extra hoge chassis zorgen voor uitstekende prestaties. De nieuwe stalen off-road bumper met betere oploophoek, de carterbeschermingsplaat en de grotere bodemvrijheid verbeteren de prestaties in het terrein. Het bandendrukmonitorsysteem (TPM) is een welkome aanvulling voor het off-road rijden.

De Volvo FM9 4x2 trekker is een lichtgewicht voertuigconcept met maximaal laadvermogen binnen de wettelijke eisen. Het lichtgewicht FM9 trekkerconcept heeft een ruime slaapcabine, een negen liter motor tot 380 pk en Volvo I-shift. De truck is uitgerust met enkelluchtbanden op de aandrijfas, ESP en TPM. Aluminium velgen en een ultralichte koppelschotel en speciaal lichtgewicht montageframe completeren de gewichtsbesparing.

De Volvo FL6 heeft onder meer een GVW net beneden de 12 ton en betekent dat dit voertuig vrijgesteld is van de Duitse Autobahn Maut, de tol op snelwegen. Het is bovendien een van de meest ergonomische trucks in zijn klasse. Een perfecte in- en uitstap en een goed zicht rondom maken de truck tot de oplossing voor het distributie verkeer. De Volvo FL6 is uitgerust met het nieuwe navigatiesysteem van Volvo. Deze kan worden geïntegreerd in Volvo Dynafleet.

De technisch geïnteresseerde bezoeker kan een opengewerkte Volvo D16C 610 pk motor zien en een Volvo I-shift versnellingsbak.

Volvo Trucks heeft bovendien een groot aantal diensten, waaronder het via internet toegankelijke voertuigtrackingsysteem Dynafleet Online, onderhoudscontracten, leasing, verzekering en aanvullende diensten. Van deze diensten kan de bezoeker kennis nemen in het gedeelte 'The Mobile'.