Persberichten 30 juli ochtend

Regio 30-07-2004

Hillegom Rijden onder invloed De politie heeft op vrijdag 30 juli omstreeks 03.00 uur een 18-jarige automobilist uit Hillegom aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol en het veroorzaken van een ongeval. De politie kreeg kort daarvoor de melding dat er een auto uit de bocht was gevlogen op de Van den Endelaan. Ter plaatse dat de bestuurder tegen een tuinmuur en een lantaarnpaal was gereden. De muur was gedeeltelijk vernield. De lantaarnpaal was omver gereden. De bestuurder bleek onder invloed van alcohol te zijn. De man werd aangehouden waarna op het bureau een blaastest werd afgenomen. De uitslag was 625 ug/l, 220 is de limiet. Tegen de Hillegommer wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Leiden Mishandeling De politie heeft op vrijdag 30 juli omstreeks 00.50 uur een 22-jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van het mishandelen van een 54-jarige man uit Noordwijk. De Leidenaar werd door de Noordwijker aangesproken nadat hij een vuilnisbak had omgetrapt. De Leidenaar sloeg de Noordwijker meerdere keren en bedreigde hem verbaal. De Noordwijker gaf enkele klappen terug. De ingeseinde politie hield naast de Leidenaar ook een 32-jarige plaatsgenoot aan. Volgens de melding zou deze laatste betrokken zijn bij de vechtpartij. Tijdens zijn verhoor bleek dat hij juist probeerde de Leidenaar bij de Noordwijker te krijgen. De man is dan ook na zijn verklaring weer heengezonden. De politie maakt proces verbaal op tegen de Leidenaar.

Leiden Kop-staart aanrijding Op donderdag 29 juli omstreeks 17.30 uur vond er een kop-staart aanrijding plaats op de Rijksweg A4 in de richting van Amsterdam. Een 55-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn zag te laat dat het verkeer voor hem afremde waardoor hij tegen de auto van een 45-jarige man uit Limmen reed. Vervolgens raakten nog twee andere autos voor hen betrokken bij de aanrijding. De Alphenaar werd met een schouderbreuk overgebracht naar het LUMC. Een 33-jarige man uit Den Helder werd met een zere nek naar het Rijnlandziekenhuis overgebracht. De bestuurder uit Limmen klaagde over een pijnlijke nek. De weg is tot ongeveer 18.15 uur agesloten geweest.

Zevenhoven Rijden onder invloed De politie heeft op donderdag 29 juli een 46-jarige automobilist uit Zevenhoven aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. De politie kreeg een melding dat de bestuurder op de Schoolstraat gevaarlijk rijgedrag vertoonde. De automobilist kon in de buurt worden staande gehouden. Hij bleek onder invloed te zijn van alcohol. Resultaat van een ademonderzoek was 1030 ug/l, 220 is de limiet. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Alphen aan den Rijn Auto in de brand door kortsluiting Op donderdag 29 juli omstreeks 23.30 uur heeft er op de Eisenhowerlaan een auto in de brand gestaan. Ter hoogte van het Shelltankstation hoorden de drie inzittenden een harde tik waarna ze ook rook uit de motorkap zagen komen. De mannen zijn de auto uitgestapt en zagen kort daarop de motor vlam vatten. Agenten hebben in afwachting van de brandweer de brand met poederblussers onder controle gehouden.

Alphen aan den Rijn Verkeersongeval Op donderdag 29 juli omstreeks 14.50 uur vond er een verkeersongeval plaats op het Rietvelderspad. Een 30-jarige automobiliste uit Ter Aar reed vanuit een uitrit en wilde linksaf slaan om het Rietvelderspad op te rijden. Ze zag bij het afslaan een tegemoetkomende fietser uit Zoetermeer over het hoofd waardoor er een aanrijding ontstond. De Zoetermeerder, een 62-jarige man, liep letsel op in het gezicht en werd voor behandeling overgebracht naar het Langelandziekenhuis in zijn woonplaats.

Gouda Aanhoudingen na bedrijfsinbraak De politie heeft op vrijdag 30 juli omstreeks 04.00 uur twee Gouwenaren van 16 en 21 jaar aangehouden op verdenking van bedrijfsinbraak. Na een melding van inbraakalarm bij de bibliotheek aan de Lekkenburg bleek dat er een ruit van het pand was ingooid. Ter plaatse zag de politie een bloedspoor waarna deze werd gevolgd. In de tuin van een woning in de omgeving trof de politie meerdere bloedspetters aan. De politie wist hier de 21-jarige verdachte aan te houden. De 16-jarige wist in eerste instantie per fiets te ontkomen, maar ook hij werd korte tijd later in zijn woning aangehouden. Het is nog niet bekend of er goederen zijn weggenomen. De politie zet het onderzoek voort.