Binnensticht 10.15 uur

Utrecht 30-07-2004 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Dode vrouw in den Dolder geïdentificeerd

(zie nieuwsberichten district Binnensticht d.d. 29 juli stoffelijk overschot)

DEN DOLDER De identiteit van de op de Dolderseweg aangetroffen vrouw is bekend geworden. Het gaat om een 18-jarige inwoonster uit Hoorn.

De sectie op het lichaam heeft inmiddels ook plaatsgevonden. Hierbij is komen vast te staan dat er geen sprake is van sporen van geweld en dat een misdrijf minder aannemelijk wordt geacht maar nog niet geheel is uit te sluiten.

Het wachten is op de uitkomsten van het toxicologisch onderzoek van het Nederland Forensisch Instituut. Vooralsnog lijkt het dat de vrouw is komen te overlijden door een overdosis aan drugs.

Winkeldief aangehouden

ZEIST De politie heeft donderdagmiddag 29 juli, om 13.05 uur, een 36-jarige inwoner uit Zeist aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

De man had een winkel op de Eerste Hogeweg bezocht en een spijkerbroek gepast. In de toiletruimte verwijderde de man het prijskaartje waarna hij de winkel verliet.

Hij werd door de beveiliging van de winkel achterhaald en overgedragen aan de politie. In overleg met justitie kreeg hij een bekeuring van 125 euro. De broek ging terug naar de winkel.

Geopend portier leidt tot ongeval en aangifte

ZEIST Een passagiere die op de Korte Steynlaan het portier van de auto opende, veroorzaakte hiermee dat een passerende fietser kwam te vallen.

De inzittende van de auto, een 30-jarige inwoonster uit Zeist, stond stil voor de kruising van de Korte Steynlaan met de Slotlaan en wilde uitstappen. Hierbij zag zij niet dat aan de rechterzijde een 61-jarige fietser uit Zeist naderde. Hij reed tegen het portier aan en kwam ten val. De man raakte hierdoor behoorlijk over zijn toeren en schold de vrouw uit. Het bleef niet bij schelden want de onfortuinlijke fietser schopte de vrouw tegen haar lichaam. Beide betrokkenen hielden aan de confrontatie letsel over. De man werd door ambulancepersoneel behandeld aan een hoofdwond en arm. De vrouw klaagde over pijn in haar buik en deed tegen de man aangifte van mishandeling.

De politie neemt de zaak in onderzoek.

Verkeerscontroles

BUNNIK Aan de Schoudermantel werd donderdag tussen 07.45 en 08.45 uur een verkeerscontrole gehouden.

Er reden 74 automobilisten te hard. Tien van hen werden staande gehouden. De overige bestuurders worden via post van hun bekeuring op de hoogte gesteld.

Ook werden er nog negen bestuurders en/of bijrijders bekeurd voor het niet dragen van de autogordel.

ZEIST- Tussen 11.00 en 12.00 uur werd verkeer gecontroleerd op de Boulevard. Resultaten: 25 bestuurders reden te hard (waarvan er zeven werden staande gehouden), 13 automobilisten en/of hun bijrijders droegen geen gordel en van één auto was de APK verlopen.

Verkeersovertredingen door alcohol

ZEIST Een 28-jarige man uit Utrecht werd donderdag rond middernacht staande gehouden nadat hij diverse verkeersovertredingen had begaan: hij reed te snel, door rood licht en over de busbaan.

Toen agenten de man aanspraken, roken zij een alcohollucht. Bij een blaastest blies de man 520 ug/l. Hij werd aangehouden.