Stad Utrecht, 10.10 uur

Utrecht 30-07-2004 - Nieuwsberichten districten Stad Utrecht

Zinloos geweld

UTRECHT Aan de Oudegracht werd in de nacht van donderdag op vrijdag omstreeks 03.25 uur gevochten door acht mannen.

De mannen kwamen uit Utrecht, Naaldwijk en Rotterdam en raakten met elkaar op de vuist om onduidelijke redenen.

Eén van de acht, een 22-jarige man uit Rotterdam, raakte bij de vechtpartij gewond in zijn gezicht. Hij moest hiervoor worden behandeld in het ziekenhuis.

Toen agenten ter plaatse kwamen, was de vechtpartij inmiddels voorbij en was de verdachte er vandoor.

Op het Oudkerkhof kon deze man, een 33-jarige Utrechter, worden aangehouden. Hij reed onder invloed van alcohol (325 ug/l) in zijn auto. Hij werd in de cel gezet op verdenking van het toebrengen van letsel aan het gezicht van de 22-jarige Rotterdammer.

Pepperspray

UTRECHT - Omstreeks 01.45 uur werden drie personen aangehouden, verdacht van het gebruik van pepperspray.

In de Daalsetunnel werd een 19-jarige automobilist om onbekende reden met pepperspray bewerkt door een 25-jarige vrouw. Hij belde de politie die op zoek ging naar de auto van de vrouw. Deze werd aangetroffen op de Amsterdamsestraatweg. Ook de andere twee inzittenden werden aangehouden wegens betrokkenheid.

De zaak is in onderzoek.

Agenten gewond

UTRECHT Bij een incident op de Mariaplaats raakten in de nacht van donderdag op vrijdag twee agenten gewond toen zij ingrepen bij een vechtpartij. Een vrouwelijke agente kreeg een kopstoot en moest hiervoor worden behandeld in het ziekenhuis. Haar mannelijke collega kreeg een harde trap tegen zijn ribben met gekneusde ribben als gevolg.

Aanleiding van het incident was dat agenten kort daarvoor een 21-jarige Utrechter hadden aangehouden die hard tegen een rolluik van een winkel trapte. Na deze aanhouding gingen zijn vrienden, een 20- en 24-jarige Utrechter, de agenten te lijf.

De drie verdachten konden door te hulp geschoten omstanders en agenten worden aangehouden en zitten in de cel.

Snorfiets rijdt 70 km/u

UTRECHT Twee 17-jarige jongens uit Utrecht werden donderdagavond aangehouden op de Havikstraat. Agenten zagen de jongens met hoge snelheid rijden op de Asch van Wijkkade en achtervolgde het tweetal. Door de hoge snelheid kwamen zij ten val op de kruising van de Lijsterstraat en de Havikstraat. Omdat ze wilden vluchten werden ze geboeid afgevoerd naar het politiebureau.

Gevalletje wateroverlast

UTRECHT Op de Jaap Edendreef werd donderdagavond omstreeks 18.45 uur een hennepkwekerij ontdekt. Buurtbewoners hadden geklaagd over wateroverlast en een onderhoudsdienst gebeld. Omdat die het niet vertrouwde, werd de politie ingeschakeld die in een woning 122 wietplanten aantrof.

De 25-jarige bewoner werd aangehouden.

Veelpleger in cel

UTRECHT Een 32-jarige Utrechtse veelpleger belandde gisteren in de cel. Op het Vredenburg zagen agenten een beveiligingsbeambte achter de man aanrennen. Zij assisteerden bij de aanhouding. Omdat de verdachte zich verzette, werd hij geboeid.

Op het bureau bleek het te gaan om een bekende van politie en justitie. De man voert momenteel een taakstraf uit.

Hij had toiletartikelen en schoenen gestolen uit diverse winkels. De veelpleger werd inverzekering gesteld.