Gemeente Soest

Verzoek referendum

Datum: 28/07/2004

Op 29 juli is het besluit inzake de toelating van het inleidend verzoek voor het houden van een referendum over het raadsbesluit tot aanwijzing van gronden ter weerszijden van de Amersfoortsestraat waarop de Wet voorkeursrecht gemeenten van toepassing wordt verklaard, onherroepelijk geworden. Vanaf heden tot en met 10 september is het mogelijk ondersteuningsverklaringen voor een definitief verzoek af te leggen. Dit kan geschieden in persoon bij de afdeling Publiekszaken in het gemeentehuis van Soest, Raadhuisplein 1 of schriftelijk. De openingstijden zijn maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur en donderdagavond van 19.00 tot 20.00 uur. De schriftelijke verklaring (model TRW 80) kunt u afhalen of aanvragen bij het gemeentehuis of downloaden van onze website www.soest.nl. Voor het houden van een referendum zijn 2.250 geldige ondersteuningsverklaringen noodzakelijk.

Zijn er voldoende geldige ondersteuningsverklaringen, dan wordt een referendum gehouden in de periode 1 december 2004 tot en met 2 februari 2005.

Datum 8 oktober bekend
Uiterlijk 8 oktober wordt de datum bekendgemaakt. Met een referendum kan worden vastgesteld of een meerderheid zich tegen het raadsbesluit heeft uitgesproken en of die meerderheid tenminste 30 procent omvat van het aantal kiesgerechtigden.

© 2004 Gemeente Soest - Disclaimer