Lekstroom, 10.45 uur

Utrecht 30-07-2004 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Alcoholcontrole

VIANEN De politie hield op donderdagavond 29 juli een korte controle op de oprit van de Rijksweg A-27. Zij controleerde of bestuurders alcohol hadden genuttigd en lieten 21 bestuurders blazen, maar niemand bleek teveel gedronken te hebben. Aan de bestuurders werd de bekende BOB-sleutelhanger overhandigd.

Snorfietser bekeurd

VIANEN De politie controleerde op donderdag 29 juli omstreeks 20.00 uur een 16-jarige snorfietser uit Vianen op de Stammerhoefstraat. Uit de controle bleek dat de snorfiets niet was verzekerd en dat de 16-jarige geen certificaat had. De snorfiets is naar het bureau vervoerd.

Snelheidscontroles

BENSCHOP/POLSBROEK/LOPIK Donderdagochtend 29 juli werd op drie locaties gecontroleerd op snelheid: In Benschop op het Dorp, in Polsbroek op de Zuidzijdseweg en in Lopik op de Lopikerweg Oost. In totaal kregen negen automobilisten een bekeuring voor te snel rijden. De hoogste snelheid werd gemeten in Polsbroek: 96 km/u. Hier is maximaal 60 km/u toegestaan.

Rijbewijs ongeldig verklaard

MONTFOORT - Op 26 oktober 2003 was een 37-jarige man uit IJsselstein betrokken bij een verkeersongeval op De Bleek.

Omdat de man naar het ziekenhuis moest, werd daar van hem bloed afgenomen. Uit de bloedproef kwam vast te staan dat de man teveel had gedronken, bijna vier maal de toegestane hoeveelheid (1.88 mg). Zijn rijbewijs is ongeldig verklaard. Er waren twee fietsers getuige van de aanrijding, zij raakten niet gewond.

Onder invloed

IJSSELSTEIN Een 25-jarige man uit Montfoort werd op 23 juli omstreeks
01.00 uur betrapt toen hij onder invloed zijn auto bestuurde.

Surveillerende agenten zagen de man in zijn auto zitten op de Zomerdijk. Kort daarna ging de man voorzichtig rijden en werd hij gestopt door de agenten.

Hij blies 705 ug/l. tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt. Bovendien kreeg hij een rijverbod van acht uur en werd zijn rijbewijs ingenomen.

Woninginbrekers aangehouden

IJSSELSTEIN Vrijdagmiddag 23 juli werden in IJsselstein twee mannen aangehouden die kort daarvoor bij een woning in Benschop hadden ingebroken.

Getuigen belden de politie omdat ze de mannen niet vertrouwden en agenten gingen op basis van de beschrijving van de auto op onderzoek uit. Korte tijd later werd de auto gezien en na een korte achtervolging via de Weg der Verenigde Naties en het Nelson Mandelaplein aan de kant van de weg gezet.

In de auto werden diverse goederen aangetroffen die van diefstal afkomstig waren. Beide inbrekers (23 jaar uit Nieuwegein en 39 jaar uit Amsterdam) werden aangehouden en in de cel gezet.

Gestolen motor gevonden

IJSSELSTEIN - Zondag 25 juli werd in IJsselstein een motor gestolen aan de Weegbree. De eigenaar deed aangifte bij de politie. De gegevens over de motor werden verspreid in de regio en later die nacht, omstreeks 06.00 uur, werd de gestolen motor aangetroffen in Utrecht op de Teenschillerlaan.

Sportvissers beboet

IJSSELSTEIN / POLSBROEK - Vier bekeuringen werden maandagavond 26 juli uitgedeeld aan vissers die geen geldige papieren konden tonen.

De politie in IJsselstein hield maandagavond en controle en sprak twintig personen aan die aan de Lekdijk (IJsselstein) en de Damweg (Polsbroek) aan het vissen waren. Van de twintig hadden vier personen geen vereiste sportvisakte.

Oproep getuigen

NIEUWEGEIN Op woensdag 9 juni 2004 reed een 21-jarige vrouw uit Nieuwegein over de Lodewijk van Deysselhove in een witte Renault Clio.

Omstreeks 16.00 uur reed de vrouw vanaf de Herman Heyermanshove de Lodewijk van Deysselhove in. Net na de verkeersdrempel stak een man over vlak voor haar auto. De auto en voetganger botsten bijna tegen elkaar op en er ontstond schade aan het linkerportier van de auto doordat de man met zijn tas tegen de auto sloeg.

Het voorval is inmiddels enkele weken geleden, maar in verband met de voortgang van het onderzoek is de politie in Nieuwegein op zoek naar getuigen met een goed geheugen. Zij kunnen bellen met 0900-8844 (lokaal tarief).