Rijn&Venen, 11.00 uur

Utrecht 30-07-2004 - Nieuwsberichten district Rijn&Venen

Twee mannen aangehouden

NIEUWEGEIN/NIEUWERSLUIS De politie heeft op donderdag 29 juli twee mannen van 18 jaar uit Utrecht aangehouden.

De twee hadden brandstof getankt bij een tankstation aan de A.C. Verhoefweg te Nieuwegein, maar niet afgerekend. De gegevens van de auto en de inzittenden werden doorgegeven en onder de surveillerende politie-eenheden verspreid.

Surveillerende politiemensen zagen omstreeks 12.30 uur de bedoelde personenauto rijden over de Plettenburgerbaan en konden de auto aan de kant zetten. De auto waarin de twee reden, bleek in oktober 2003 gestolen te zijn in Nieuwersluis. De twee Utrechters zijn inmiddels inverzekering gesteld en het onderzoek wordt voortgezet.

Jointdraaimachine in beslaggenomen

NIGTEVECHT Na binnengekomen informatie heeft de politie op donderag 29 juli omstreeks 18.00 uur in een schuur ruim 1000 joints en ruim 700 gram wiet aangetroffen. Ook werd een machine, waarmee de joints waren gemaakt, aangetroffen. Alle goederen zijn in beslaggenomen en tegen de 42-jarige eigenaar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie zoekt man die meisje lastig viel

MONTFOORT De politie is op zoek naar een man die op zaterdag 24 juli tussen 11.45 en 12.00 uur een 10-jarig meisje lastig heeft gevallen op het industrieterrein Tasveld in Montfoort.

Het meisje fietste over het industrieterrein en werd plotseling geconfronteerd met een voor haar onbekende man op een fiets. De man trachtte het meisje vast te pakken, maar door kordaat op te treden lukte dit niet en wist het meisje veilig weg te komen.

Het signalement van de man luidt: een man met een blanke huidskleur, leeftijd niet bekend, postuur lang en dun, zwart lang haar tot over de schouder met een paarse gloed, slecht gebit met een zilver/goudkleurige voortand(en), opvallend veel oorbellen in rechteroor. De man droeg een opvallende pet met een afbeelding. De afbeelding stelt twee mannen voor waarvan de een de ander met een mes steekt en een vlam. Hij droeg een zwarte korte jas. De man reed op een herenfiets, zonder koplamp en een fietsbel.

Als u meent de man te (her)kennen, wilt u dan zo vriendelijk zijn kontakt op te nemen met de politie, district Rijn&Venen, telefoon 0900
- 8844. Uw informatie kunt u ook doorgeven via de meldlijn Meld Misdaad Anoniem

0800 - 7000.

Bekeurd en scooter uit verkeer genomen

MAARSSEN De politie maakt proces-verbaal op tegen een 19-jarige inwoner van Utrecht. Politiemensen hadden hem op donderdag 29 juli omstreeks 20.00 uur zien rijden over de Gageldijk op een scooter die hij had voorzien van oranje in plaats van de gele verplichte platen.

Een 16-jarige inwoonster van Utrecht die bij hem achterop zat, droeg geen helm en zij kreeg ook een bekeuring. De scooter is uit het verkeer genomen om nader onderzocht te worden. De politie vermoedt dat deze opgevoerd is.

Brand op dak fort

MAARSSEN Op het dak van het fort aan de Herenweg is donderdag 29 juli omstreeks 19.30 uur brand uitgebroken. De brand ging gepaard met een hevige rookontwikkeling. De brandweer had de brand snel onder controle.

Het vermoeden bestaat dat brandstichting de oorzaak is van het ontstaan van de brand. Een getuige meldde dat hij twee jongens op het dak had gezien en kort nadat zij waren weggegaan rook vanaf het dak zag komen. De twee waren weggereden op een scooter. De politie stelt een nader onderzoek in.