Politie Drenthe

vrijdagmorgen

Assen 30-07-2004

Politie pakt jongen voor baldadigheid

MEPPEL - De politie heeft donderdagnacht in Meppel een 16 jarige inwoner van Zwartsluis aangehouden en een boete opgelegd van 55 euro wegens baldadigheid. Getuigen hadden gezien dat de jongen op de Noteboomstraat in Meppel over een geparkeerde auto liep. De jongen is na verhoor in vrijheid gesteld.

Politie houdt amokmaker aan

MEPPEL - De politie heeft donderdagnacht een 23 jarige inwoner van Meppel aangehouden en na verhoor met een dagvaarding voor snelrecht naar huis gestuurd. De man bemoeide zich bij een vechtpartij op de grote Akkerstraat in Meppel met het optreden van de politie en weigerde zich te verwijderen ondanks een bevel van de politie. Omstanders wezen hem aan als de gangmaker van de vechtpartij . Hij zou iedereen hebben lopen uitdagen. Na de aanhouding van de man keerde de rust weer.

Pepperspray alleen voor politie

HOOGEVEEN - Het gebruik van pepperspray als dwangmiddel is voorbehouden aan de politie. Lastige klanten die zich verzetten tegen hun aanhouding kunnen op die manier op een vrij eenvoudige manier door de politie worden meegenomen. Een 18 jarige inwoner van Hoogeveen zou donderdagavond een 35 jarige buurtbewoner met pepperspray hebben bespoten. Die zou zich hebben beklaagd omdat de hond van de 18 jarige zijn behoefte zou hebben gedaan op het grasveld voor de woning. De politie onderzoekt de zaak.

Drankrijder over de kop

De politie heeft donderdagmiddag het rijbewijs ingevorderd van een 31 jarige inwoner van Emmen. De man was aangehouden nadat hij op de Houtweg in Emmen met zijn auto over de kop was gegaan. Een ademtest leverde meer dan drie keer de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol op. De man kreeg een rijverbod van 9 uur en een dagvaarding mee naar huis.

Politie haal drankrijders van de weg

De politie heeft donderdag bij diverse alcoholcontroles drie automobilisten van de weg
gehaald.
Een 19 jarige automobilist uit coevorden liep donderdagmiddag tegen de lamp bij een controle op de Steenbakkersweg in Erm. Hij bleef net onder de 1 promille. Het kost hem 300 euro en een rijverbod van vier uren.

Een 37 jarige vrouw uit Tynaarlo zou op een feestje twee wijntjes hebben gedronken. Toch scoorde ze 's nachts rond half drie 0.97 promille. Ook voor haar een rijverbod van vier uur en een boete van 300 euro.

Een 40 jarige automobilist uit Yde wacht een boete van 200 euro. Hij kreeg een rijverbod van 2 uur. De man kwam bij de ademanalyse op 0,7 promille.