Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave vrijdag 30 juli 2004

* EENDERDE TE HARD OP DE 'S-GRAVENDIJKWAL

ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie hield donderdagmorgen tussen kwart voor acht en negen uur een radarsnelheidscontrole op de 's-Gravendijkwal. Van de 1.200 langs de radarinstallatie rijdende weggebruikers kunnen er binnenkort 398 een acceptgirokaart in hun brievenbus aantreffen wegens overschrijding van de 50 km-limiet. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 87 km/uur.


* VUURWAPEN EN HENNEPKWEKERIJEN AANGETROFFEN

ROTTERDAM - Donderdagochtend omstreeks acht uur stelden politiemensen van de Ondersteuningsgroep van het district Rotterdam-West, op grond van de Wet Wapens en Munitie, een onderzoek in een bedrijfspand aan de Keileweg in. In het pand werden een vuurwapen en enkele tientallen patronen aangetroffen en een in werking zijnde hennepkwekerij met 1.080 planten. Deze werden allen in beslag genomen en vernietigd. Een 27-jarige man uit Duitsland werd in het pand aangehouden. Hij werd meegenomen naar het politiebureau, waar hij in verzekering werd gesteld. De recherche stelt een nader onderzoek in. Politiemensen van het district Oost troffen donderdagavond een hennepkwekerij in een woning aan de Herman Robbersstraat aan. De 481 planten en de voor de groei benodigde apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd. Naar de eigenaar van de kwekerij wordt een nader onderzoek ingesteld.


* HOOGBEJAARDE VROUW IN ROLSTOEL TE WATER

ROTTERDAM - Donderdagavond rond half acht tuimelde een 96-jarige Rotterdamse in haar rolstoel in het water van de Plaszoom. De vrouw was door haar 56-jarige neef in haar rolstoel bij de waterkant gezet om zo te genieten van de zomeravond en het uitzicht over de Kralingse Plas. De 56-jarige man vergat echter de rolstoel op de rem te zetten, waarna het slachtoffer even later met rolstoel en al in het water belandde.
Omstanders haalden de hoogbejaarde Rotterdamse snel uit het water. Personeel van de AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond vervoerde haar vervolgens naar het Havenziekenhuis voor behandeling aan opgelopen licht beenletsel.


* ELFJARIG JONGETJE IN VOET GESCHOTEN; GETUIGENOPROEP

Donderdagavond omstreeks half acht raakte in een park aan het Wilbertoord een elfjarige jongen uit Den Bosch gewond, nadat hij in zijn voet was geschoten. De jongen was samen met zijn even oude neefje uit Rotterdam op het speelterrein aan het skaten. Toen het slachtoffer op de skate-ramp stond, hoorde hij een knal en voelde kort daarop pijn in zijn linkervoet. Gealarmeerde politiemensen verwijderden de schoen van de jongen en constateerden dat hij een schotwond had opgelopen. In de schoen werd een kogel aangetroffen en in beslag genomen.
De recherche van het district Feijenoord-Ridderster is op zoek naar getuigen van de schietpartij dan wel naar personen die anderszins informatie kunnen verschaffen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie via het telefoonnumer 0900-8844 (lokaal tarief).


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
VLAARDINGEN - Donderdagmiddag omstreeks kwart over vier stelden politiemensen van het district Waterweg op grond van de Opiumwet een onderzoek in een woning op de Markt in. In de woning werd een hennepkwekerij met 420 planten aangetroffen. De planten en de voor de groei benodigde apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd. Naar de eigenaar wordt een nader onderzoek ingesteld.

Middaguitgave donderdag 29 juli 2004

* ROZENKAS LEEGGESTOLEN
BERKEL EN RODENRIJS - In de nacht van woensdag op donderdag werd een rozenkas aan de A. Molenaarweg leeggestolen. Door de dieven werd een raam uit de kas in zijn geheel verwijderd. Vervolgens werd via de kas een branddeur, die een werkruimte afscheidde, opengebroken, waarna 12.000 stuks rozen en 1.620 fustbakken werden weggenomen.


* SNELHEIDSCONTROLE
Personeel van de Verkeerspolitie (Afdeling Verkeerstoezicht) hield donderdagmiddag tussen kwart voor één en kwart over twee een radarsnelheidscontrole op de Kanaalweg. Van de 670 de radarwagen passerende weggebruikers kunnen er binnenkort 49 een acceptgirokaart in hun brievenbus verwachten wegens overschrijding van de 50 km-limiet. Hoogst gemeten overtreding bedroeg 86 km/uur.

Ochtenduitgave donderdag 29 juli 2004