Politie Groningen

Persberichten vrijdag 30 juli 2004

provincie Groningen, 30-07-2004 -

Groningen: man onder invloed
De politie heeft donderdagavond op de Groningerweg een 25-jarige man uit Warffum aangehouden voor rijden onder invloed. Politieagenten zagen de man met aanzienlijke snelheid rijden, waarna zij hem controleerden. De Warffumer bleek na een blaastest op straat alcohol te hebben gedronken. Op het politiebureau werd geconstateerd dat de automobilist ruim 1 promille alcohol in zijn bloed had. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: aanrijding met drank
Op de Oliemuldersweg heeft de politie donderdagavond een 18-jarige jongen uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. De Stadjer had volgens eigen zeggen voor iets op de rijbaan moeten uitwijken. Vervolgens was hij met zijn brommobiel tegen een geparkeerde auto gereden. Het voertuig viel hierna om en beschadigde tevens een tweede geparkeerde auto. Een blaastest op straat wees uit dat de man alcohol had gedronken. Op het politiebureau werd geconstateerd dat de automobilist 1,6 promille alcohol in zijn bloed had. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op. Van het verkeersongeval heeft de politie een rapportage gemaakt.

Groningen: Stadjer met drank achter stuur
De politie heeft donderdagnacht op de Emingaheerd een 45-jarige man uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. De Stadjer werd in zijn auto gecontroleerd en bleek na een blaastest alcohol te hebben gedronken. Op het politiebureau werd geconstateerd dat de automobilist
1,55 promille alcohol in zijn bloed had. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: Stadjer weigert ademanalyse
Op de Bedumerweg heeft de politie donderdagnacht een 49-jarige man uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. De man werd in zijn auto gecontroleerd en bleek na een blaastest dat hij alcohol had gedronken. Daarnaast werd geconstateerd dat zijn auto niet gekeurd en verzekerd was. Op het politiebureau weigerde de Stadjer de ademanalyse door de test te saboteren. De verdachte werd na verhoor in vrijheid gesteld. Zijn auto werd op het politiebureau geplaatst. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: man gewond na straatroof, politie zoekt getuigen Een 35-jarige man uit Groningen is donderdagnacht op de hoek Iepenlaan met de Eikenlaan gewond geraakt na een straatroof. De man had net geld gepind en werd vervolgens opgewacht door twee onbekende mannen. Hierop werd hij beetgepakt en de bosjes ingesleurd. Daar werd het slachtoffer bedreigd met een mes, geschopt en geslagen. Ook werd de man met het mes in zijn buikstreek geprikt, waardoor hij enkele lichte snijwonden opliep. Uiteindelijk namen de straatrovers een mobiele telefoon en portemonnee uit zijn kleding weg. De daders stapten met de buit, ieder op een fiets, en vluchten via de Iepenlaan weg. Het slachtoffer is met diverse kneuzingen naar het ziekenhuis gebracht. Hij mocht na behandeling het ziekenhuis met een oogbeschadiging en een hoofdwond verlaten. Mensen die getuige zijn geweest van deze straatroof of iets hebben gezien wat van belang kan zijn voor het politieonderzoek, worden verzocht contact op te nemen met de districtsrecherche Groningen/Haren van Regiopolitie Groningen via het landelijke telefoonnummer 0900-8844.

Groningen: politie houdt fietsbeldieven aan
De politie heeft donderdagnacht in de Oosterstraat twee jongens uit Groningen in de leeftijd van 18 en 19 jaar aangehouden voor diefstal en baldadigheid. De jongens werden op heterdaad aangehouden bij het stelen van fietsbellen. Bij beide knapen trof de politie zeven fietsbellen aan. Op het trottoir van de Oosterstraat troffen de agenten nog eens vijf fietsbellen aan. De verdachten hadden volgens eigen zeggen te veel alcohol gedronken en vervolgens uit baldadigheid de fietsbellen weggenomen. De jongens mochten na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op. De fietsbellen werden in beslag genomen.

Groningen: Drent aangehouden voor rijden onder invloed
De politie heeft donderdagnacht in de Poelestraat een 34-jarige man uit Smilde aangehouden voor rijden onder invloed. De Drent werd door de politie rijdend in zijn auto in het voetgangersgebied van de Poelestraat gesignaleerd en gecontroleerd. Een blaastest op straat wees uit dat de automobilist alcohol had gedronken. Op het politiebureau werd geconstateerd dat de automobilist 1,2 promille alcohol in zijn bloed had. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Winschoten: man (25) gewond na aanrijding
Een 25-jarige man uit Winschoten is donderdagavond op de Kartonbaan zwaar gewond geraakt bij een verkeersongeval. Een 21-jarige man uit Midwolda, die naast hem zat, liep schouderklachten op. De bestuurder reed met aanzienlijke snelheid over de Kartonbaan en verloor op een gegeven moment de macht over het stuur. Het voertuig draaide om zijn as om vervolgens tegen een geparkeerde auto te botsten. De 25-jarige zat bekneld en werd door de brandweer uit zijn benarde positie bevrijd. Hij werd door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Zijn vier jaar jongere bijrijder werd voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Beide betrokken voertuigen raakten zwaar beschadigd en werden afgesleept. Het slachtoffer maakte deel uit van een groep jeugd. Zij waren vermoedelijk bezig met het racen op de Kartonbaan. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval. Het slachtoffer zal nog worden gehoord.