Politie Haaglanden

Politie jaagt op Haagse loverboys

Den Haag 30-07-2004

Politie Haaglanden heeft sinds december 2003 diverse aangiftes onderzocht van vrouwen die slachtoffer zijn geworden van zogenoemde loverboys. Loverboys zijn mannen, die meisjes en jonge vrouwen in het begin overladen met dure cadeaus en complimenten om ze vervolgens langzaam maar zeker de prostitutie in te loodsen.

Politie Haaglanden heeft de afgelopen maanden vijf loverboy-zaken onderzocht, waarbij eind juni en begin juli zes mannen zijn aangehouden uit Den Haag, in de leeftijd van 21 tot 25 jaar. De raadkamer van de Haagse rechtbank heeft begin juli de gevangenhouding van vijf verdachten bevolen. De rechter-commissaris heeft de zesde verdachte eind juli in bewaring gesteld.

De slachtoffers zijn - voor zover het onderzoek inmiddels heeft uitgewezen - een meisje (15) uit Den Haag, twee meisjes (16) uit Veenendaal, een vrouw (18) uit Den Haag en vrouw (22) uit Den Haag. Mogelijk dat er in verband met deze zaken nog meer aanhoudingen volgen en het is mogelijk dat er meer slachtoffers zijn.

Politie Haaglanden houdt dagelijks controles in de prostitutiebranche. Door de vrouwen regelmatig aan te spreken, probeert de politie meer inzicht te krijgen in de gedwongen prostitutie en de vrouwen te bewegen aangifte te doen.