Rode Kruis Vlaanderen

Persbericht

Wim Coumans verlaat Rode Kruis-Vlaanderen voor kabinet Welzijn

Wim Coumans, directeur-generaal van de Humanitaire Diensten van Rode Kruis-Vlaanderen, is ingegaan op het aanbod van minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, Inge Vervotte, om haar kabinetschef te worden.

Rode Kruis-Vlaanderen waardeert dat een beroep wordt gedaan op een van zijn leidende medewerkers om deze functie op te nemen, en is bereid constructief mee te werken aan een vlotte overstap.

In gemeenschappelijk overleg komt er op 31 juli een einde aan de arbeidsovereenkomst met Wim Coumans. Rode Kruis-Vlaanderen dankt hem voor zijn inzet ten dienste van de rodekruisbeweging en van de vele hulpbehoevenden die op deze organisatie een beroep doen. Het wenst hem alle succes bij deze nieuwe uitdaging.

Prof. dr. Philippe Vandekerckhove, directeur-generaal van de Dienst voor het Bloed van Rode Kruis-Vlaanderen, zal ad interim de functie van directeur-generaal van de Humanitaire Diensten waarnemen, tot de Gemeenschapsraad van 18 september een beslissing zal nemen over de definitieve opvolging.

Voor verdere vragen en inlichtingen: neem contact op met gemeenschapsvoorzitter Guido Kestens op 0475-41 60 25 of 014-54 51 02.

Mechelen, 30 juli 2004