Ingezonden persbericht


Persbericht

Zeist, 30 juli 2004

Efficiënter gebruik en beheer van iRenaissance met het Internet Application Framework

Onlangs heeft Ross Systems, leverancier van ERP-, CRM- en SCM-oplossingen voor fabrikanten van voedingsmiddelen, chemische, farmaceutische en natuurlijke producten, een nieuwe versie van het Internet Application Framework ® (IAF) op de markt gebracht. Dankzij het gebruik van internet technologie als backbone voor iRenaissance krijgen gebruikers veel gemakkelijker toegang tot de toepassingen in het ERP-systeem van Ross Systems. Bovendien kunnen gemakkelijker nieuwe applicaties ontwikkeld en geïntegreerd worden en kan het systeem veel efficiënter beheerd en onderhouden worden. Vergeleken met de traditionele client/server-oplossingen kunnen de kosten voor beheer en onderhoud dankzij het IAF met meer dan de helft verminderd worden.

Het Internet Application Framework (IAF) van Ross Systems biedt vele voordelen. Het IAF is volledig browser-based en ondersteunt XML webservices volledig. Daardoor kunnen gemakkelijk koppelingen tussen iRenaissance en externe systemen, apparaten en processen gerealiseerd worden. Door de combinatie van het IAF en iRenaissance kunnen ook .Net-applicaties via de iBrowser Web Interface zonder problemen geïntegreerd worden. Het resultaat is een uiterst flexibel systeem, waarin gebruikers altijd de beschikking hebben over een echte browser-omgeving en een gebruiksvriendelijke oplossing, waarvoor alleen een Microsoft Internet Explorer en een (beveiligde) internetverbinding benodigd is. Groot voordeel van het IAF is bovendien dat de werkstations geen additionele hardware of software nodig hebben. Hoge kosten voor implementatie, hardware, netwerktechnologie, software en onderhoud, die vaak kenmerkend zijn voor omvangrijke enterprise oplossingen, kunnen daardoor voorkomen worden. Dankzij de combinatie van branche-specifieke functionaliteiten en het relatief goedkope browserplatform, is iRenaissance voor de foodsector, de chemische industrie en voor producenten van natuurlijke producten één van de meest kosteneffectieve ERP-systemen.

In de nieuwste versie van het IAF zijn een aantal verbeteringen doorgevoerd. De belangrijkste verbeteringen hebben betrekking op de client user interface. Die biedt nu functionaliteiten, die kunnen concurreren met de traditionele client/server-toepassingen. In tegenstelling tot de meeste browser-based toepassingen, die alleen hele webpagina's in een keer verversen, kunnen met het IAF ook afzonderlijke velden in pagina's aangepast worden, zodat de gebruiker meteen de veranderingen te zien krijgt. Daarnaast kan de user interface aangepast worden aan het profiel van de gebruiker. De nieuwste versie van het IAF geeft bovendien een sterk verbeterde en snellere toegang tot vele databasefuncties. Onderhoud en beheer van het systeem en de workstations vindt plaats via dezelfde browser-technologie en dezelfde beveiligde verbindingen, waarmee ook de gebruikers toegang tot het systeem krijgen.

Met de nieuwe IAF Developer Studio kunnen gebruikers van iRenaissance eenvoudiger en sneller visuele componenten en nieuwe toepassingen ontwikkelen zonder dat het Framework aangepast hoeft te worden. Deze IAF-ontwikkelomgeving is gebaseerd op Microsoft's Visual Studio .NET 2003, een tool waarvan al veel software-ontwikkelaars en applicatiebeheerders gebruik maken. Dankzij Developer Studio kunnen nieuwe bedrijfsspecifieke toepassingen ontwikkeld worden zonder dat toekomstige upgrades van het onderliggende systeem belemmerd worden. Daardoor zijn de gebruikers van iRenaissance in staat hun eigen bedrijfstoepassingen te beheren, zowel tijdens de implementatie en het operationeel gebruik, als met het oog op toekomstige uitbreidingen.


---

Noot voor de pers: Meer informatie over Ross Systems kunt u vinden op www.rossinc.com of op www.rossinc.nl. Voor informatie over Ross Systems Benelux kunt u contact opnemen met Nynke de Jong, telefoon: 030-2888454 of per e-mail: Nynke_de_jong@rossinc.com

Over Ross Systems
Ross Systems, Inc. brengt onder de naam iRenaissance een geïntegreerde software-oplossing op de markt, die voorziet in specifieke functionaliteiten voor producenten in de chemie, farmacie, voedingsmiddelenindustrie en bij producenten van natuurlijke producten. iRenaissance kent modules voor planning, productie, supply chain management, financiële administratie en customer relationship management. De specifieke functionaliteit van iRenaissance richt zich onder andere op receptuur management, traceerbaarheid van grondstoffen en het beheer van houdbaarheidsdata. De oplossingen van Ross Systems zijn in gebruik bij meer dan duizend grote ondernemingen, vooral in Amerika en Europa.

Ross Systems is sinds 1991 genoteerd aan de Nasdaq (ROSS). In het afgelopen boekjaar werd er een omzet van 48 miljoen dollar en een nettowinst van 4,1 miljoen dollar gerealiseerd. Het hoofdkantoor is gevestigd in Atlanta (USA). In Nederland heeft Ross Systems een vestiging in Zeist, waar de 30 medewerkers zich bezighouden met sales, implementatie en support van iRenaissance voor de Benelux.