Politie Twente

Persberichten Politie Twente vrijdag 30 juli 2004

Tractor en aanhangwagen geschaard

De combinatie raakte een grote veldkei waardoor het voertuig niet meer onder controle werd gehouden.

Weerselo

Op donderdag 29 juli '04 omstreeks 19.10 uur reed een 45 jarige bestuurder van een tractor met silagewagen uit Rossum over de Lemselosestraat in Weerselo. Op een gegeven moment raakte de combinatie een grote veldkei die aan de rechterzijde van de weg leg. Vervolgens raakte de bovenkant van de silagewagen een boom. Hierdoor schaarde de combinatie en kwam dwars over de parallelweg te liggen.Niemand raakte gewond.(bps: 04-094272)

Aanrijding met letsel

Fietser verleende geen voorrang

Hengelo

Op woensdag 29 juli '04 omstreeks15.29 uur reed een 34 jarige vrouw uit Hengelo op haar fiets over de Marskant te Hengelo. Zij kwam uit de richting van de Deldenerstraat. Toen zij bij de kruising met de Willemstraat wilde oversteken bij de oversteekplaats verleende zij geen voorrang aan de voor haar van rechtskomende auto. De auto werd bestuurd door een 25 jarige vrouw uit Hengelo. Zij kon een aanrijding niet meer voorkomen en kwam in botsing met de fietser. De fietser is met een hoofdwond, hoofdpijn en pijn aan pols en schouder , per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. (bps: 04-094184)

Rijden onder invloed

Politie Twente controleert dagelijks op gebruik van alcohol in het verkeer

Hengelo

Een 54 jarige automobilist uit Deurningen werd woensdagavond 29 juli '04 omstreeks 20.37 uur gecontroleerd omdat zijn rijstijl opviel. Hij reed vanaf de Landmansweg hortend en stotend de Deurningerstraat in Hengelo op en kwam daarbij geheel op de linker weghelft terecht. Bij controle bleek ook dat de bestuurder en zijn zoon, die als passagier naast hem zat, behoorlijk onder invloed van alcohol waren. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies hij een uitslag van 1,8 promille. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-094278)

Hengelo

Een 37 jarige automobiliste uit Hengelo werd op vrijdag 30 juli 2004 omstreeks 3.07 uur gecontroleerd op het Stationsplein te Hengelo. Bleek dat zij teveel alcohol had gedronken. Zij blies op het bureau een uitslag van 0,9 promille. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt. (04-094375)

Almelo

Een 35 jarige bestuurder van een bromfiets werd op donderdag 29 juli '04 omstreeks 18.50 uur gecontroleerd op de Brugstraat te Almelo. Bleek dat hij teveel alcohol had gedronken. De bestuurder blies op het bureau een uitslag van 1,3 promille. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De man kreeg een rijverbod van 6 uur. (04-094268)

Automobilist negeert stopteken verkeersregelaar

Verkeersregelaar trad op als oversteekpunt voor de rolstoelvierdaags.

Markelo

Op donderdag 29 juli '04 omstreeks 10.40 uur stond een 60 jarige vrouw uit Delden als verkeersregelaar op de Meenweg te Markelo. Zij regelde het verkeer dat uit de richting van Goor kwam in verband met de rolstoelvierdaagse. De vrouw was herkenbaan door middel van het oranje reflecterende verkeershesje met het woord verkeersregelaar. Op een gegeven moment kwam er een auto aanrijden die niet voldeed aan het stopteken. De auto reed met onverminderde snelheid richting de verkeersregelaar. Omdat zij in de gaten kreeg dat de bestuurder van de auto niet zou stoppen deed zij een paar stappen opzij. De bestuurder van de auto, een 39 jarige man uit Rijssen, is later bij zijn woning aangesproken door de politie. Hij is verhoord en verklaarde dat hij niet vond dat de verkeersregelaar een stopteken had gegeven. De man heeft een bekeuring gekregen. (bps: 04-094095)

Portemonnee uit tas gestolen

Tas stond achter de balie in een winkel.

Albergen

Een 22 jarige man uit Hardenberg deed op donderdag 29 juli '04 13.53 uur aangifte van diefstal van zijn portemonnee. De man, werknemer bij een bedrijf aan de Gravendijk in Albergen, had zijn tas achter de balie bij het bedrijf gezet. Tussen 9.00 uur en 12.00 uur heeft iemand zijn portemonnee met inhoud uit de tas weggenomen. (bps: 04-094109)

Geldkistje weggenomen

Geldkistje stond achter de balie van de wachtruimte.

Hengelo

Een 36 jarige eigenares van een dierenartspraktijk uit Hengelo deed aangifte van diefstal van een geldkistje. Het geldkistjes stond achter de balie van de wachtruimte. Men heeft het geldkistje met inhoud weggenomen. (bps: 04-094231)

Inbraak Twentebad

Alarm ging af, politie trof inbrekerswerktuig aan.

Hengelo

Op vrijdag 30 juli 2004 omstreeks 4.20 uur kwam er bij de meldkamer van de Politie Twente een melding dat het alarm afging bij het Twentebad aan de Lage Weide in Hengelo. Agenten zagen dat er een gat in het dak was gemaakt. Het gebouw werd daarop afgezet en de speurhond stelde een onderzoek in. In het pand werd niemand meer aangetroffen. De agenten troffen wel gereedschap aan dat door de dader(s) gebruikt is. Er zijn geen goederen weggenomen. De Politie Twente stelt een nader onderzoek in. (bps: 04-094393)

Diefstallen tijdens Siepelmarkt

Twee ondernemers deden aangifte van diefstal van goederen

Ootmarsum

Woensdagmorgen 29 juli '04 werd bij een galerie aan de Marktstraat een beeldje weggenomen met een waarde van ongeveer E 1550,- Bij een andere winkel aan de Marktstraat werden 3 zilverkleurige schakelarmbanden t.w.v. E 453,- en een wijnmes t.w.v. E 80,- gestolen. (04-094197, 04-4197)

Tijdens de Siepelmarkt in Ootmarsum werd door de Politie Twente gecontroleerd op de doorgang van de aanrij-routes voor de hulpverlenende instanties. In totaal werden er 10 bekeuringen uitgeschreven voor het parkeren in een parkeerverbod (04-094115)

Diefstal bierpomp

Man wilde een vakantiesouvenirtje meenemen.

Hengelo

Bij een horecagelegenheid aan de Burgemeester Jansenplein in Hengelo heeft men op vrijdag 30 juli 2004 omstreeks 00.17 uur een 27 jarige man uit Capelle aan de Ijssel aangehouden. De man verliet het cafe met een bierpomp t.w.v. E 300,- onder zijn jas. Hij werd daarop aangesproken door een werknemer van het cafe en overgedragen aan de politie. De man verklaarde dat hij de bierpomp wilde meenemen als vakantiesouvenir. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-094343)

Verkeerscontrole

Politie Twente controleert dagelijks op verkeersovertredingen

Hengelo

Op donderdag 29 juli '04 heeft de Politie Twente tussen 15.00 uur en 16.45 uur een autogordelcontrole gehouden op de Weideweg en Kuipersdijk in Hengelo. In totaal werden 17 personen bekeurd voor het niet dragen van de gordel. Eén bestuurder had geen geldig rijbewijs en één bestuurder belde niet hands-free in zijn auto. Beiden kregen hiervoor een bekeuring. (bps: 04-094215)

Hengelo

Woensdagavond werden er bekeuringen uitgeschreven in de binnenstad van Hengelo. Twee voor het fout parkeren, 1 voor het rijden in een geslotenverklaring en 1 voor het overschrijden van de maximum snelheid.

Almelo
Op donderdag 29 juli '04 omstreeks 18.07 uur zag een wijkagent, tijdens zijn fietssurveillance, een 41 jarige man uit Almelo op de Nieuwstraat in Almelo. De wijkagent wist dat deze man nog moest worden aangehouden. Daarom vroeg hij assistentie van een andere politieagent. Toen de beide agenten de man wilden aanhouden ging hij er in zijn auto vandoor. De agenten zagen dat in de auto een jong meisje zat. De man negeerde het stopteken van de agenten en reed door het rode verkeerslicht. De gezochte man reed er met hoge snelheid vandoor. De agenten zetten de achtervolging in. De man bleef grove verkeersovertredingen plegen. Gezien de verkeersgevaarlijke situaties die er ontstonden en het feit dat er een jong meisje bij de man in de auto zat hebben de agenten de achtervolging gestaakt. Korte tijd later troffen agenten de auto van de gezochte man met grote, verse schade aan tussen twee betonnen palen op de voetgangersbrug van de Tukkersdijk. (bij het Banisgemaal in de Gravenallee). De bestuurder en het meisje werden niet aangetroffen. De auto is weggesleept door de sleper. Tegen de man, een bekende van de politie, wordt proces-verbaal opgemaakt. (04-094253)

Inbraak kantoorpand

Een kluis met inhoud werd weggenomen.

Almelo

Een 32 jarige vrouw uit Almelo deed namens haar bedrijf aangifte van inbraak in het kantoorpand aan het Schouwburgplein te Almelo. Op donderdag 29 juli omstreeks 4.30 uur heeft men daar ingebroken. ER werd een geldkluisje met inhoud weggenomen. (bps: 04-093955)

Lastige ex-vriend aangehouden

Tijdens bemiddeling van politie bleef de man vervelend.

Almelo

Op donderdag 29 juli '04 omstreeks 23.15 uur stond de 24 jarige ex-vriend uit Soest van een 29 jarige vrouw bij haar aan de deur van haar woning aan de Zeven Bosjes in Almelo. Toen de agenten het verhaal van de vrouw aanhoorden bleef de ex-vriend zich zodanig vervelend gedragen dat de situatie dreigde te escaleren. De vriend werd daarom meerdere keren gevorderd om weg te gaan. Omdat hij hieraan niet voldeed werd hij uiteindelijk aangehouden. Tijdens de aanhouding gedroeg de man zich agressief en pleegde het nodige verzet. Hij is opgesloten in het politiebureau. (bps: 04-094332)

Naam Chantal Westerhoff: 053-4555588


---- --