Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Zevenaar - man aangehouden na doorrijden bij ongeval
Publicatiedatum: 30-07-2004

Mede dankzij getuigen heeft de politie donderdagavond een 20-jarige man uit Pannerden aan weten te houden als verdacht van het doorrijden na een aanrijding in Zevenaar. Omstreeks half acht meldden getuigen dat er op de Groessenseweg een auto tegen een lantaarnpaal zou zijn gereden, waarna de bestuurder er snel vandoor was gegaan. De getuigen noteerden het kenteken en waarschuwden de politie. Die wist aan de hand van het kenteken de Pannerdenaar te traceren en hem in zijn woning aan te houden. Volgens de getuigen zou de man roekeloos en hard hebben gereden. De verdachte zelf had een andere lezing en verklaarde door opwaaiend stof even niets gezien te hebben. Tegen de Pannerdenaar is proces-verbaal opgemaakt. De lantaarnpaal was als gevolg van de aanrijding uit het lood komen te staan, de auto van de Pannerdenaar had flinke schade. De man zelf was er met de schrik vanaf gekomen. Door de politie is geen drankgebruik geconstateerd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Lingewaard - verkeerscontroles

Publicatiedatum: 30-07-2004

Bij verkeerscontroles van het verkeershandhavingsteam van de politie in de gemeente Lingewaard (waaronder de plaatsen Haalderen, Huissen en Bemmel) zijn donderdag in totaal 35 bekeuringen uitgedeeld. Bij de controles werd aandacht besteed aan de speerpunten van verkeersveiligheid: alcohol, snelheid en gebruik van beveiligingsmiddelen zoals autogordels en helm. Het rijden zonder gordel en opgevoerde brommers voerden de boventoon bij het aantal bekeuringen. Hieronder een overzicht:

- Haalderen, Van der Mondeweg, controle binnen de bebouwde kom tussen 16.30 en 18.00 uur. Acht bestuurders kregen een bon omdat ze de gordel niet droegen, een bestuurder werd bekeurd wegens niet handsfree bellen in de auto;

- Huissen, Angerensedijk, controle tussen 18.00 en 19.00 uur. In totaal 94 bestuurders werden gecontroleerd. Vier daarvan droegen geen gordel en werden bekeurd. Onder zestien gecontroleerde bromfietsers werden twee bekeuringen uitgedeeld wegens het rijden op een opgevoerde brommer. Snelheidsovertredingen werden niet vastgesteld.
- Huissen, Nielant, controle tussen 19.30 en 21.00 uur. Acht bestuurders op de bon geslingerd omdat ze geen autogordels droegen, vier bromfietsers kregen een bekeuring omdat ze op opgevoerde brommers reden. Ook hier geen snelheidsovertredingen.

- Bemmel, Herckenrathweg, controle tussen 21.00 en 23.00 uur. Van de 63 gepasseerde voertuigen reed er één te hard. Daarnaast werden drie automobilisten bekeurd die geen gordel droegen en werden vier bromfietsers bekeurd wegens het rijden op een opgevoerde brommer.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden