Politie Friesland

Politieberichten 30/7 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Fryslân 30-07-2004 - Voor meerdere informatie kunt u op werkdagen tussen 07.00 uur en 15.00 uur contact opnemen met bureau Communicatie. tel: 0900 8844

Dokkum: inbraak winkel
Vrijdag omstreeks 05.20 uur ging het alarm af bij een winkel in de Kleine Breedstraat. Via het openbreken van een zijdeur kon men binnen komen. Uit de afdeling lingerie / badkleding werd een hoeveelheid kleding weggenomen. Op straat werden enkele kledingstukken weer terug gevonden. Aangifte werd gedaan door een 41-jarige inwoner van Dokkum.

Franeker: vrouw op rijbaan
Donderdag omstreeks 17.30 uur reed een 40-jarige automobilist uit Burgum over de Rijksweg A31 gaande in de richting. Naast deze man zat een 25-jarige inwoonster van Burgum. Men kreeg ruzie en op een gegeven moment stopt de 40-jarige en de 25-jarige stapt uit. Zij gaat vervolgens midden op de rijbaan staan en gaat liggen. Een 27-jarige automobilist uit Melun (Frankrijk) kon nauwelijks een aanrijding voorkomen en zijn auto stopte net voor de liggende vrouw. Een 27-jarige automobilist uit Harlingen met naast hem een 39-jarige inwoonster van Franeker probeerde een aanrijding met de franse auto te voorkomen. Hij remde en stuurde naar links, de middenberm in. Door deze manoeuvre had de 39-jarige rug en borstklachten en werd per ambulance overgebracht naar MCL Zuid. De 40-jarige bleek medicijnen te hebben gebruik die de rijvaardigheid kunnen beïnvloeden en op het bureau werd bloed afgenomen voor onderzoek. Gezien de achtergrond van de vrouw, werd zij opgenomen in een tehuis.

Drachten: diefstal personenauto
In de nacht van donderdag op vrijdag werd bij een bedrijf aan de Omloop een personenauto gestolen. Betreft een rode Volkswagen Golf cl SDI 47, voorzien van het kenteken RN-LS-27. De auto stond schuin geparkeerd voor de showroom op het bedrijfsterrein. Aangifte werd gedaan door een 59-jarige inwoner van Drachten.

Langweer: twee personen onwel geworden
Donderdag omstreeks 16.45 uur werd melding gedaan, dat twee mannen onwel waren geworden op een boot bij de Pontdyk. Waarschijnlijk door het gebruik van drugs in combinatie met alcohol zijn de mannen onwel geraakt. Betreft een 35-jariege inwoner van Joure en een 35-jarige inwoner Van Sneek. De 35-jarige uit Sneek is per ambulance overgebracht naar Tjongerschans in Heerenveen en ter observatie opgenomen. De andere kwam weer bij en is naar huis gegaan.

Heerenveen, snelheidscontrole
Vrijdag tussen 08.15 uur en 09.45 uur werd een snelheidscontrol egrhouden op de Weinamkker. In totaal werden een zeventien bekeringen uitgeschreven voor te hoge snelheid. Hoogst gemeten snelheid was 88 km per uur, terwijl 50 km geldt.