Ingezonden persbericht


The Publicity Company

PERSBERICHT Amsterdam, juli 2004

De Nederlandse sterren van Deuce Bigalow 2

Tot eind september zijn in Amsterdam de opnamen van de Hollywood-productie Deuce Bigalow 2: Destination Amsterdam. In de comedy met Rob Schneider en Eddie Griffin spelen vele bekende Nederlanders, onder anderen Jeroen Krabbé, Hanna Verboom, Johnny de Mol, Chantal Janzen, Cas Jansen en Sylvana Simons. The Publicity Company verzorgt de publiciteit tijdens de opnamen.

In Deuce Bigalow 2: Destination Amsterdam nodigt pooier T.J. Hicks zijn voormalige gigolo Deuce Bigalow uit voor een vakantie in Amsterdam. Hicks raakt er betrokken bij een reeks mysterieuze moorden op Europese topgigolo's en Deuce moet al zijn charmes in de strijd gooien om de naam van zijn vriend te zuiveren. Tussendoor bindt hij de strijd aan met de machtige Europese Unie van Prosti-dudes en liggen opnieuw vele bizarre vrouwelijke cliënten aan zijn voeten.

De hoofdrolspelers in het vervolg op de succesvolle comedy Deuce Bigalow: Male Gigolo zijn opnieuw Rob Schneider (50 First Dates, The Hot Chick) en Eddie Griffin (Scary Movie 3, Armageddon). Voor en achter de camera staan echter ook vele Nederlanders. Zo spelen in grotere en kleinere rollen Jeroen Krabbé (The Discovery of Heaven, Left Luggage), Hanna Verboom (Snow Fever, BNN Top of the Pops), Johnny de Mol (Simon, Oesters van Nam Kee), Chantal Janzen (De Dominee, Volle Maan), Cas Jansen (De Dominee, Lek), musicalsterren Carolina Dijkhuizen (The Lion King, Aïda) en Bastiaan Ragas (3 Musketiers, Aïda), Elle van Rijn (Liever Verliefd, Oesters van Nam Kee), Cees Geel (Simon, De Zwarte Meteoor), Nicolette van Dam (Zoop), Erik de Vogel (GTST) en tv-presentatrice Sylvana Simons.

Het is voor het eerst dat een Hollywood-productie volledig in handen is van een Nederlandse productiemaatschappij, line-producer IdtV Film, en geheel in Nederland wordt opgenomen. Aan de film werken onder andere mee Marc Felperlaan (director of photography), Erwin Roodhart (gaffer), Linda Bogers (kleding), Winnie Gallis (make up), Dick Naastepad (haar), Harry Wiessenhaan (sfx), Kemna Casting en het Stuntteam Hammie de Beukelaer.

Columbia TriStar Films brengt Deuce Bigalow 2: Destination Amsterdam voorjaar 2005 uit in de Nederlandse bioscopen.

Voor verdere persinformatie: Trix van Alphen en Chermain Pubben

www.ThePublicityCompany.com, t: 020 612 7000, e: info@publicy.nl