1e persbericht van vrijdag 30 juli 2004

Eindhoven 30-07-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachte op gestolen motor aangehouden

Na een achtervolging kon vrijdag rond 3.40 uur op de Anthony van Leeuwenhoeklaan een 14-jarige Eindhovenaar worden aangehouden. De politie zag eerder die nacht de verdachte op een motor over de Glaslaan rijden. Toen hij de politie zag sprong hij van de motor en rende weg. De motor werd tussen dinsdag 19.00 uur en woensdag 8.00 uur gestolen vanaf de Fruinlaan in Eindhoven. De jongen is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Brand in woning

In een woning aan de Kalmoesstraat is vrijdagochtend rond 7.15 uur brand uitgebroken. Twee bewoners zijn uit het pand gevlucht. Zij zijn overgebracht naar het Catharinaziekenhuis in verband met ademhalingsproblemen. De brandweer doofde het vuur. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Eindhoven: Man opgepakt na urineren tegen politieauto

Op het Stratumseind is vrijdag rond middernacht een 19-jarige man uit Den Dungen aangehouden. Hij zou kort voor zijn aanhouding tegen een politieauto hebben geplast. De man is meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor mocht hij naar huis. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Aanhouding na diefstal verkeersbord

Op de Rode Kruislaan is donderdagavond om 22.20 uur een 18-jarige Eindhovenaar aangehouden. De verdachte had kort ervoor, op de Schouwenlaan een verkeersbord van een paal weggenomen en achterin zijn auto gelegd. Hij is overgebracht naar het bureau en na verhoor, voorzien van een proces-verbaal, heengezonden. Het verkeersbord is inbeslaggenomen en veilig gesteld.

Eindhoven: Verdachte in gestolen auto aangehouden

Op de Stationsweg is donderdag rond 19.00 uur een 34-jarige Eindhovenaar aangehouden. De politie zag de man uit een auto stappen die eerder die dag was weggenomen vanaf de Onderdoor. De verdachte is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Best: Automobilist botst tegen boom en loopt weg

In zijn woning in Best is vrijdag rond 2.00 uur een 43-jarige man aangehouden. Hij zou kort voor zijn aanhouding op de Prins Bernhardlaan tegen een boom zijn gebotst. Getuigen zagen de man uit de auto stappen en weglopen. Onderzoek wees uit dat hij veel te veel had gedronken. Bij hem werd een promillage van bijna 2,20 gemeten. De man is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Maarheeze: Aangehouden voor valse naam en kenteken

Op een parkeerplaats aan de A2 is vrijdag rond 3.50 uur een 29-jarige Duitser aangehouden. De politie trof de man liggend op de achterbank aan en controleerde het voertuig. Hij wordt verdacht van het rijden in een auto met een vals kenteken en het opgeven van een verkeerde naam. Hij is voor verder onderzoek de cel ingegaan. De auto is in beslag genomen.

Someren: Verdachte van bedreiging aangehouden

In een horecagelegenheid aan de Laan ten Roode is vrijdag rond 3.15 uur een nog onbekende man aangehouden. Hij wordt verdacht van het bedreigen met de dood van de 38-jarige eigenaar van de horecagelegenheid. De verdachte is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Veldhoven: Laptop gestolen

Uit een bedrijf aan de Run 4300 is in de nacht van donderdag op vrijdag een laptop gestolen. De dader kwam binnen door de ruit van een deur te vernielen.

Waalre: Man botst tegen boom

Op de Heikantstraat is donderdagavond rond 21.20 uur een 23-jarige automobilist uit Valkenswaard de controle over zijn voertuig verloren en tegen een boom gebotst. De man is met nog onbekende verwondingen overgebracht naar het Catharinaziekenhuis.