MANPOWER UITZENDORGANISATIE

Manpower Inc. benoemt Marc Bolland tot Commissaris

PERSBERICHT

Manpower Inc. benoemt Marc Bolland tot Commissaris

DIEMEN, 30 juli 2004 - Manpower Inc. (NYSE:MAN) heeft vandaag aangekondigd dat de heer Marc Bolland, lid Raad van Bestuur van Heineken N.V., met onmiddellijke ingang is benoemd tot Commissaris van de Board van Manpower Inc.. 'Bolland's internationale expertise op het operationele en merkstrategische gebied is een waardevolle aanwinst als Commissaris voor de Board, zeker ook omdat we dagelijks aan het werk zijn als dienstverlener op het gebied van human resources om de onderscheidende positie die we wereldwijd in de markt hebben verder te versterken.', aldus Jeffrey A. Joerres, voorzitter en CEO van Manpower Inc.

Bolland, woonachtig in Amsterdam, is bij Heineken binnen de Raad van Bestuur verantwoordelijk voor de merk strategie en het marketing beleid. Daarnaast is hij ook verantwoordelijk voor de werkmaatschappijen van Heineken in de V.S., Frankrijk, Italië, Spanje, het Caraïbisch gebied en Latijns Amerika.

Hans Vink, CEO Manpower Nederland over de benoeming: 'Het doet me genoegen dat de Europese aanwezigheid in de Raad van Bestuur van Manpower Inc. verder groeit met de benoeming van de heer Bolland, naast onder andere de Brit Lord Dennis Stevenson, Chairman van Pearson plc, uitgever van de Financial Times. Europa draagt voor een zeer belangrijk deel bij aan de omzet van Manpower wereldwijd en dit vertaalt zich naar de aanwezigheid van Europese commissarissen bij Manpower Inc.. Deze commissarissen hebben naast hun opgedane werkervaring in Europa ook leiding gegeven aan multinationale bedrijven - met hoofdkantoren in Amerika - die sterke gelijkenissen vertonen met onze bedrijfsstructuur. Ook vanuit dat gezichtpunt is de benoeming van de heer Bolland een belangrijke aanvulling voor ons bedrijf.'

Gedurende zijn 18-jarige loopbaan bij Heineken, een van de grootste en meest moderne internationale bierbrouwers ter wereld, bekleedde Bolland verschillende posities op management niveau, waaronder ook managing director van de Heineken Export Group. In deze functie stuurde hij wereldwijd een distributienetwerk aan in 170 landen. Hij was managing director van Heineken in Slowakije en bewerkstelligde daar een reorganisatie van voormalige door de staat geleide brouwerijen.

Momenteel is de heer Bolland voorzitter van de Raad van Commissarissen van Hotel de l'Europe in Amsterdam en bestuurslid van het NCH. De heer Bolland is afgestudeerd doctorandus Bedrijfskunde aan de universiteit van Groningen.

Over Manpower
Manpower Inc. (NYSE: MAN) is wereldleider op het gebied van personeelsdiensten en biedt haar klanten een brede reeks van oplossingen voor personeelsvraagstukken. Wij zijn gespecialiseerd in werving en selectie van personeel voor vaste en tijdelijke banen en contracten op projectbasis. Daarnaast richten we ons op assessment van personeel, training, opleiding en organisatievraagstukken. Manpower wereldwijd biedt haar diensten aan via een netwerk van 4.300 vestigingen in 67 landen en regio's. Jaarlijks werken we met meer dan 400.000 klanten samen. Hierdoor beschikken we over ruime ervaring. Tot deze klantenkring behoren zowel kleine en middelgrote bedrijven in alle sectoren en ook 's werelds grootste multinationals. De focus van Manpower is gericht op vergroting van productiviteit door verbeterde kwaliteit, efficiëntie en kostenreductie waardoor onze opdrachtgevers zich beter kunnen richten op hun kernactiviteiten.

Over Manpower Nederland
Manpower is sinds de jaren zestig gevestigd in Nederland en heeft hier 150 vestigingen met ruim 900 medewerkers. Naast de merken Manpower en Manpower Uitzendorganisatie voeren we in Nederland de merken Manpower Special Staffing, The Empower Group/ Right Management Consultants, Manpower Project Support en Elan.