Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


30 juli 2004


't Harde - verkeersongeval.

Op donderdag (29-07) vond er rond 20.10 uur op de Schietweg een aanrijding plaats tussen een 24-jarige fietsster uit Deventer en een 17-jarige bestuurder van een landbouwtractor met hooischudder uit 't Harde. Op de smalle weg reden ze elkaar tegemoet en bij het passeren botste de vrouw tegen de pinnen van de hooischudder aan. Het slachtoffer is met flinke verwondingen in gezicht en nek overgebracht naar het ziekenhuis in Harderwijk. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.


't Harde - man aangehouden na belediging.

De politie heeft op donderdag (29-07) een 34-jarige man uit Doorn aangehouden terzake het lastigvallen van een 14-jarig uit 't Harde op het NS-station aan de Eperweg.
Het meisje stond rond 20.00 uur op de trein te wachten, toen ze werd aangesproken door de man. Hij maakte meerdere seksueel getinte opmerkingen waardoor het meisje zich beledigd en bedreigd voelde. Toen gewaarschuwde politie de man hierover aan sprak, gedroeg hij zich behoorlijk recalcitrant. Bij zijn aanhouding kreeg de politie assistentie van de Koninklijke Marechaussee. Zij waren nav de melding ook ter plaatse gegaan.Na verhoor is de man met en proces-verbaal heengezonden.


Putten - gestolen auto's terecht.

In de nacht van dinsdag op woensdag (27/28-07) vonden er inbraken plaats in recreatie-
woningen te Putten en Uddel. De twee gestolen auto's uit Uddel werden vervolgens op
donderdag (29-07) aangetroffen op het recreatieterrein te Putten. Het betreft de blauwe Peugeot 406, en een grijze Seat Ibiza.


Putten - poging diefstal slijterij.

In de nacht van donderdag op vrijdag (29/30-07), rond 00.00 uur, vond er een poging tot diefstal plaats bij een slijterij aan de Voorthuizerstraat. De etalageruit werd met een grote steen ingegooid. De daders zijn vermoedelijk gestoord door een passant.


Ermelo - inbreker aangehouden.

De politie heeft op vrijdag (30-07) rond 02.50 uur een 20-jarige man uit Den Haag aangehouden voor een inbraak bij een bedrijf aan De Enk. De politie betrapte hem een twee maten toen zij aan het inbreken waren. Bij het zien van de agenten ging men er vandoor en het lukte de politie deze man aan te houden. Het drietal had zich die nacht ook verdacht opgehouden bij een bedrijf aan de Dorpsstraat in Putten. De politie is een onderzoek gestart.


Harderwijk - winkeldieven aangehouden.

Op donderdag (29-07) werd er rond 14.50 uur drank gestolen uit een winkel aan de Vuldersbrink. Aan de hand van verkregen signalement, werden even later de verdachten aangehouden t.w. een 24-jarige man, 33-jarige man en een 39-jarige man, allen uit Harderwijk. Bij de 24-jarige man werden ook 13 XTC-pillen aangetroffen en in beslag genomen. De vierde dader, een 35-jarige man uit Harderwijk, die niet werd aangetroffen zal nog worden gehoord over zijn aandeel in de diefstal.


Nunspeet - inbraken auto's.

In de nacht van donderdag op vrijdag (29/30-07) werd er ingebroken in zes auto's aan resp. de Stationslaan, Westerlaan, Larikserf, Laan, Vlierweg en Mackaystraat. De dader verschafte zich toegang door het forceren van het portierslot.
Ontvreemd werden oa cd's, geld, radio/cd-spelers, een aktetas met geld, autopapieren en een mobiele telefoon alsmede een koffer met onbekende inhoud. De aktetas (zonder inhoud) en koffer werden elders teruggevonden.
De politie blijft adviseren om geen spullen van waarde in de auto achter te laten.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --