Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


30 juli 2004


Onderwerp: Gele kaart voor parkeerovertreders !


Twee weken zal de politie Vorden de parkeeroverlast met een gele kaart aanpakken, daarna volgt zonder pardon een bekeuring ! Hiermee gaat de politie met ingang van komende maandag het onwenselijk parkeergedrag aanpakken om verkeersgevaarlijke situaties en eventuele ongevallen te voorkomen.


De laatste weken krijgt de politie steeds vaker meldingen over parkeeroverlast in deze Gelderse gemeente. Bestuurders zetten zonder pardon hun auto langs de gele streep, voor een uitrit, op groenstroken en zelfs op invalidenparkeerplaatsen. Vooral degenen die door hun handicap gebruik van die plaatsen moeten maken, worden ernstig gedupeerd door het gedrag van de medeweggebruiker.
Grootste ergernis vormt het parkeren op stoepen bij winkels zodat voetgangers in hun doorgang gehinderd worden en mensen met kinder- of invalidewagens soms halsbrekende toeren moeten verrichten om te passeren.


Iedere weggebruiker met een rijbewijs heeft de regels ooit geleerd, maar vaak worden ze door onverschilligheid genegeerd: ik moet even een boodschapje doen ! Dat daarbij voetgangers of fietsers gevaarlijke manoeuvres moeten uithalen realiseert men zich vaak niet. Om ongevallen te voorkomen en weer eens even de puntjes op de i te zetten gaat de politie strenger op de regels toezien.


Na de waarschuwingsperiode kan in dergelijke gevallen een bekeuring volgen met bedragen variërend van 45 tot 70 euro !


De politie gaat er vanuit, dat de inwoners van Vorden meewerken aan dit project om zo naast de verkeersveiligheid ook de leefbaarheid in hun gemeente te vergroten.


Einde bericht


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52

---- --