Politie Zaanstreek-waterland


22:10 29-JUL-04
loc.: ZAANDAM, WIBAUTSTRAAT

Aanhouding voor mishandeling

Na meldingen van getuigen die zagen dat een meisje door een man geschopt en geslagen werd, heeft de politie een 22-jarige Zaandammer aangehouden. Het 16-jarige slachtoffer uit Koog aan de Zaan liep samen met de Zaandammer vanuit Wibautstraat over de Peperstraat richting de Nicolaasstraat. Onderweg zou het meisje door de Zaandammer geschopt, geslagen, op de grond gegooid zijn.

21:28 29-JUL-04
loc.: OOSTZAAN, REKREATIEGEBIED TWISKE

Man met steekwonden naar ziekenhuis

Een 63-jarige Amsterdammer is met steekwonden onder politiebegeleiding overgebracht naar het AMC in Amsterdam. De politie trof de man aan in het Twiske bij parkeerplaats P6 aan de Zuiderlaaik, plaatselijk bekend als het 'groenstrand'. Vermoedelijk is er ruzie ontstaan tussen het slachtoffer en een nog onbekende man, waarna een worsteling ontstond. Daarbij werd het slachtoffer meerdere malen gestoken. Ook een 34-jarige vrouw uit Amsterdam en haar 15-jarige dochter die samen met het slachtoffer naar het Twiske waren gekomen, liepen verwondingen op. Vanwege het mooie weer waren er veel mensen in het Twiske aanwezig. Er kunnen dus mensen zijn die iets hebben gezien en daarover nog niet met de politie hebben gesproken. De politie verzoekt hen dringend contact op te nemen met de Centrale Recherche via 0900-8844.

04:43 30-JUL-04
loc.: KOOG AAN DE ZAAN, DE LOCOMOTIEF

Politie grijpt overvallers in de kraag

Nadat een poging was gedaan een kiosk aan De Locomotief te overvallen, heeft de politie in een woning in Koog aan de Zaan drie verdachten aangehouden. De eigenaar van de Kiosk kwam rond 04.30 uur aan bij zijn zaak toen hij twee mannen zag staan. Daarbij werd een voorwerp op het slachtoffer gericht dat op een vuurwapen leek. De eigenaar begon te schreeuwen en sloeg de deur die hij zojuist had geopend weer dicht. Beide mannen renden vervolgens weg en daarbij werd ook nog een derde man gezien. De verdachten konden worden aangehouden op basis van het opgegeven signalement. Het betreft een 23-jarige man uit Koog aan de Zaan, een 17-jarige jongen uit Assendelft en een 21-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Het drietal werd in verzekering gesteld.

---- --