Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

GARUDA INDONESIA STAAKT VOORLOPIG TRAJECT AMSTERDAM - JAKARTA

Amsterdam, juli 2004... De managementtop van Garuda Indonesia, de nationale luchtvaartmaatschappij van Indonesië, heeft bekend gemaakt per 1 november vluchten op het traject Amsterdam - Jakarta tot nader order te staken. Daarnaast wordt een aantal regionale verbindingen stopgezet en de vluchtfrequentie op verschillende routes verlaagd.

Wijziging vluchtschema per september
Het vluchtschema van Garuda Indonesia vanaf Amsterdam wordt per september aangepast. De luchtvaartmaatschappij vliegt dan nog drie maal per week in plaats van de vaste vier maal; de zaterdagvlucht wordt opgeheven. Per oktober wordt tevens de dinsdagvlucht stopgezet, wat leidt tot twee vluchten per week. Per november is het station in Amsterdam tot nader order niet operationeel.

Overige routes
Behalve de wijzigingen voor wat betreft de route Amsterdam - Jakarta, wordt tevens een aantal regionale routes gewijzigd. Zo is de route Denpasar - Taipei - Seoul per 1 november tot nader order niet operationeel; hetzelfde geldt voor de route Jakarta - Shanghai in september en oktober. De vluchtfrequenties op de routes Jakarta - Guanghzou en Denpasar - Sydney zijn verlaagd, alsmede op de route Jakarta - Denpasar.

Uiterste best
"Wij doen ons uiterste best om passagiers die reeds in het bezit zijn van een ticket bij een andere maatschappij onder te brengen. We zetten alles op alles om een oplossing te vinden voor alle gevolgen van deze drastische wijzigingen en hopen op begrip en medewerking van alle betrokken partijen," aldus Tonny Ali, Sales Manager Benelux van Garuda Indonesia.

Garuda Indonesia is de nationale luchtvaartmaatschappij van Indonesië en beschikt over een jonge en moderne vloot, waaronder toestellen van het type Boeing 747-400 en 737-400 en Airbus 330-300, die voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van veiligheid, comfort en betrouwbaarheid. Informatie over de dienstregeling is te vinden op www.garuda-indonesia.nl.