Gemeente Hengelo

Mededelingen dinsdag 3 augustus 2004 , week 32
Helemaal Hengelo
Hulp nodig bij uw administratie?
Bent u al lid van het Internetpanel?
De Gemeentegids op internet
Maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 16.00 uur telefoon 245 95 55
Er wordt tot 23 augustus niet gecollecteerd.

Helemaal Hengelo

Beklimming stadhuistoren
Heeft u altijd al de stadhuistoren willen beklimmen? Deze zomer kan dat elke woensdag! Meld u aan voor een beklimming op 4, 11 of 18 augustus. Aanmelding kan bij de ANWB/VVV, Molenstraat 26 (telefoon 242 11 20). Een kaartje kost 2.

Zwemvierdaagse
Van 23 tot en met 26 augustus wordt in het Twentebad (Lage Weide 3) de zwemvierdaagse gehouden. Daarnaast vinden er in die periode allerlei andere leuke activiteiten plaats, zoals stoepkrijten, street dance en gym demonstraties, een spelletjesmiddag en aquarobic. De prijsuitreiking is op donderdag 26 augustus. Kijk voor meer informatie op www.twentebad.nl of bel 243 42 41.
5 augustus en 12 augustus.
de Willem de Clercqstraat 31 b, telefoon 250 33 25. Hulp nodig bij uw administratie?
Voor inwoners van Hengelo en omgeving die moeite hebben met hun administratie en voor inwoners vanaf 55 jaar is namens de gemeente Bureau Reken Maar opgericht. De medewerkers van Bureau Reken Maar komen bij u thuis en kunnen helpen bij: declaraties, (zorg-) verzekeringen, pensioenen, persoonsgebonden budgetten, belastingaangifte, maar ook andere zaken betreffende uw (financiële) administratie.

Aanmelden
De hulpverlening is niet gratis: er wordt een bijdrage in de kosten gevraagd van 13,50 per uur. Een jaarabonnement nemen kan ook, dan zijn de eerste twee maanden gratis. Aanmelden kan ook in de vakantieperiode tijdens kantooruren via telefoonnummer 250 33 31. Wilt u weten of Bureau Reken Maar ook u kan helpen? Vanaf 1 september bent u weer van harte welkom bij een van onze inloopspreekuren:
- iedere dinsdag van 10.30 - 11.30 uur in Lansinkveste, Lansinkesweg 4
- iedere vrijdag van 10.30 - 11.30 uur in het Twekkelerwegkwartier, Heraclesstraat 2

Bent u al lid van het Internetpanel?

Het Internetpanel Hengelo is op zoek naar nieuwe leden. Leden van het panel ontvangen om de twee maanden een vragenlijst over onderwerpen die de gemeente aangaan. Met de resultaten kan de gemeente kijken of ze met het gevoerde beleid op de goede weg zit of dat bepaalde zaken anders moeten. Bezuinigingen, dienstverlening en wijkgericht werken waren enkele onderwerpen die al aan bod kwamen. Integratie en veiligheid zijn mogelijke onderwerpen voor de toekomstige peilingen. Om mee te kunnen doen heeft u wel een eigen e-mailadres nodig. Het hebben van een computer is makkelijk, maar niet noodzakelijk. U kunt de vragenlijst ook invullen op een computer die in de Gemeentewinkel staat. U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar os@hengelo.nl. Vermeld in de mail uw naam, adres, leeftijd en geslacht. Als de volgende peiling van start gaat, krijgt u automatisch hiervoor een uitnodiging. Laat uw stem horen!
Kijk voor meer informatie over het Internetpanel Hengelo op www.hengelo.nl
ingezet voor de samenleving.
Voordat een koninklijke onderscheiding wordt uitgereikt, is er al het nodige werk verricht. Er moet naspeuring worden gedaan of iemand zich inderdaad zo verdienstelijk heeft gemaakt dat zij of hij voor een koninklijke onderscheiding in aanmerking komt. Dat wordt op het stadhuis gedaan. De burgemeester beslist of diegene die wordt voorgedragen daadwerkelijk kandidaat is. Vervolgens beoordeelt de Commissaris van de Koningin het voorstel en daarna het Kapittel voor de Civiele Orde te Den Haag. Het is dus van belang dat personen tijdig worden voorgedragen bij de burgemeester.
maanden moet worden aangehouden. Voor Koninginnedag 2005 geldt een andere termijn. In dat geval moeten de aanvragen vóór 15 augustus 2004 binnen zijn.
aan mij voordraagt.
nummer 074 - 245 92 44.
Burgemeester van Hengelo
De Gemeentegids op internet
Elders op de site staat de gemeentegids in digitale vorm. Staat u daarin met uw instelling of vereniging vermeld, controleer dan de gegevens. Als de gegevens niet kloppen kunt u het wijzigingenformulier invullen en versturen. De gegevens van de digitale gids worden tevens gebruikt voor de actualisering van de "papieren" gemeentegids. Mutaties voor de gids van 2005 kunt u tot 13 augustus 2004 doorgeven. gegevens veranderd, meld u dan voor 9 augustus 2004 aan door alle Gemeentewinkel, telefoon 2459555.

- Anninksweg 129, veranderen en vergroten woonhuis
- Ardennenstraat 21, veranderen en vergroten woonhuis
- Bornsedijk 36, oprichten overkapping

- Buitenweg 23, vernieuwen schuur

- Delhezstraat 2, veranderen en vergroten woonhuis
- Dr Martin Luther Kingstraat 3, veranderen en vergroten woonhuis
- Gooistraat 2, veranderen en vergroten woonhuis
- IJsselstraat 24, plaatsen dakkapel

- Oelerweg 57, plaatsen schutting

- Oude Bornseweg 138, veranderen en vergroten woonhuis
- Paulinastraat 78, vervangen kozijn en voordeur
- Sloetsweg 54, veranderen en vergroten woonhuis


- Bornsestraat 5, plaatsen reclamezuil en kunstwerk
- De Strip, oprichten 70 woonhuizen

- Het Plein 200, aanbrengen 5 reclame-objecten
- Kerkpad 8, oprichten opslaghal t.b.v. een agrarisch bedrijf
- Kretastraat 21, veranderen en vergroten woonhuis
- Leeuwerikstraat 36, veranderen en vergroten activiteitenruimte en plaatsen berging

- Luxemburgstraat 114, oprichten dakopbouw

- Veluwestraat 76, veranderen en vergroten woonhuis en schuur In de week van 19 tot en met 23 juli 2004 is vergunning verleend voor:
- Belgradostraat 24, veranderen en vergroten woonhuis
- Brasemstraat 100 - 112, oprichten 7 woonhuizen
- Else Mauhsstraat 1, veranderen woonhuis

- Hengelose Esstraat 11, veranderen en vergroten woonhuis
- Kirunastraat 7, veranderen en vergroten woonhuis
- Londenstraat 81, veranderen gevel van een garage
- Marterstraat 71, veranderen en vergroten woonhuis en plaatsen dakkapel

- Oude Postweg 86, plaatsen dakkapel

- Palingstraat 15, veranderen en vergroten woonhuis
- Palingstraat 21, veranderen en vergroten woonhuis
- Piet Muyselaarstraat 50, oprichten garage
- Twekkelerweg 218, oprichten schuur
De verleende bouwvergunningen en de daarbij behorende stukken liggen gedurende zes weken ter inzage bij de afdeling Bouwen, Stadskantoor. Iedere belanghebbende die door een van deze verleende vergunningen rechtstreeks in zijn belang is getroffen, kan binnen een termijn van zes weken na de dag van verzending van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.
De besluiten zijn genomen in de week van 19 tot en met 23 juli 2004. tel. 245 96 47.
Aanlegvergunning
Op 28 juli 2004 is een aanlegvergunning verleend voor:
- Sluitersdijk, het aanleggen van een perceelsontsluitingsweg. Het wordt een zand/puinweggetje met aan één zijde een afwateringsslootje.

Ter inzage, bezwaar en verzoek om voorlopige voorziening Genoemd besluit met de bijbehorende stukken ligt gedurende zes weken ter inzage bij het informatiecentrum SBO in het Stadskantoor. Iedere belanghebbende die door de verleende vergunning rechtstreeks in zijn belang is getroffen kan binnen een termijn van zes weken na verzending van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo. Degenen die een bezwaarschrift hebben ingediend kunnen desgewenst de voorlopige voorzieningenrechter van de Rechtbank, Postbus 335, 7600 AH te Almelo verzoeken de werking van het aangevochten besluit te schorsen of een voorlopige voorziening te treffen. Een dergelijk verzoek moet gemotiveerd worden ingediend.
Inwerkingtreding
De aanlegvergunning treedt in werking op 9 september 2004.
* Floresstraat 106, oprichten carport (met afwijken beleid)
* Celebesstraat 57-1, oprichten carport (met afwijken beleid)
* Celebesstraat 57-7, oprichten carport (met afwijken beleid)
* Mesdagstraat 35, veranderen en vergroten van een woonhuis
* 't Onland 10, veranderen en vergroten van een woonhuis
* Else Mauhsstraat 33, veranderen en vergroten van een woonhuis en plaatsen dakkapel

* Diamantstraat 44, veranderen en vergroten van een bedrijfspand
* Tuindorpstraat 53, veranderen en vergroten van een garage vrijstellingen worden verleend, omdat de bouwplannen (met uitzondering van de Floresstraat 106 en Celebesstraat 57-1 en 57-7) passen binnen het daarvoor gehanteerde beleid.
Het voornemen om vrijstelling te verlenen ligt voor een ieder van 4 augustus tot 1 september 2004 ter inzage bij de afdeling Bouwen, Stadskantoor. Eventuele zienswijzen tegen dit voornemen kunt u tot 1 september 2004 schriftelijk indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.
Een aanvraag voor een bouwvergunning is ingediend met het verzoek om ontheffing te verlenen van de bepalingen uit de LMV na verlening van vrijstelling van de bepalingen uit de Bouwverordening voor:
* Burg. Jansenplein 30-35, veranderen en vergroten van een bedrijfspand en oprichten van een fietsenberging wethouders te bouwen. Burgemeester en wethouders zijn op grond van de bepalingen uit de LMV bevoegd hiervoor ontheffing te verlenen en zijn in principe bereid aan deze verzoeken mee te werken.

Ter inzage en zienswijzen
Het voornemen ontheffing te verlenen ligt van 4 augustus tot 18 augustus 2004 voor een ieder ter inzage bij de afdeling Bouwen, Stadskantoor. Eventuele zienswijzen tegen het voornemen tot het verlenen van ontheffing kunt u tot 18 augustus 2004 schriftelijk indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Binnenplanse vrijstelling (artikel 15 WRO)
Een verzoek om vrijstelling van de geldende bestemmingsplanbepalingen is ingediend voor:

* Cruys Voorberghstraat 183, veranderen en vergroten van een woonhuis.

Burgemeester en wethouders zijn op grond van de planvoorschriften van de betreffende bestemmingsplannen bevoegd hiervoor vrijstelling te verlenen. Zij zijn in principe bereid aan dit verzoek mee te werken.

Ter inzage en zienswijzen
Het voornemen vrijstelling te verlenen ligt van 4 augustus tot 18 augustus 2004 voor een ieder ter inzage bij de afdeling Bouwen, Stadskantoor. Eventuele zienswijzen tegen het voornemen tot het verlenen van vrijstelling kunt u tot 18 augustus schriftelijk indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo. Ontwerpbeschikingen
Burgemeester en wethouders zijn van plan om:

* een revisievergunning te verlenen aan Kastelein Rijwielhandel, Enschedesestraat 214, voor een rijwielhandel met werkplaats en de verkoop en opslag van maximaal 9999 kg consumentenvuurwerk aldaar. Kastelein beschikt al over een vergunning voor het opslaan van 9000 kg consumentenvuurwerk. Per 1 maart 2004 moet de opslag voldoen aan de eisen die zijn gesteld in het Vuurwerkbesluit. Daarom moeten de bestaande opslagplaatsen worden aangepast. Bovendien wordt de opslag vergroot tot maximaal 9999 kg.
* een revisievergunning te verlenen aan Coiffeur Aziz, Deurningerstraat 210, voor een kapsalon en de verkoop en opslag van max. 2000 kg consumentenvuurwerk aldaar. Aziz beschikt al over een vergunning voor het opslaan van 1500 kg consumentenvuurwerk. De bestaande opslag voldoet niet aan de eisen van het Vuurwerkbesluit. Om deze reden wordt een nieuwe bufferbewaarplaats aangevraagd voor de opslag van maximaal 2000 kg consumentenvuurwerk.
De aanvraagde consumentenvuurwerk-opslagen van Kastelein en Aziz voldoen aan alle wettelijke eisen zoals deze zijn gesteld in het consumentenvuurwerkopslag geen wettelijke weigeringsgronden zijn, zijn wij van plan om de gevraagde vergunningen te verlenen. Verder zijn burgemeester en wethouders van plan om:
* een revisievergunning te verlenen aan Vof Morsink-Pot, Wolfkaterweg 34, voor een camping-bungalowpark en boerderij (vooral veehouderij). De (ontwerp-)vergunning betreft onder meer een uitbreiding van de reeds bestaande camping.
* een revisievergunning te verlenen aan Asbroek, Sluitersdijk 43, voor een paardenfokkerij. Het eerder vergunde houden van vleesvarkens wordt beëindigd.

* een revisievergunning te verlenen aan Hydrospex Cylap Bv aan de Opaalstraat 50 en de Spinelstraat 18, voor een metaalconstructiebedrijf.

* een revisievergunning te verlenen aan Stichting De Kapberg, Dijksweg 69, voor een manege t.b.v. paardrijden voor gehandicapten.

Het voornemen bestaat om aan de vergunningen voorschriften te verbinden, die ten doel hebben nadelige gevolgen voor het milieu te voorkomen dan wel zoveel mogelijk te beperken.
De ontwerpbeschikkingen, de daarbij behorende aanvragen en andere ingebrachte stukken liggen van 4 augustus tot en met 1 september 2004 ter inzage bij de afdeling Milieu, Stadskantoor, op werkdagen van 8.30 tot 13.00 uur en buiten deze uren iedere maandag na telefonische afspraak (245 96 55).
Tegen de ontwerpbeschikkingen kan een ieder tot en met de laatste dag van bovengenoemde inzagetermijn schriftelijk bedenkingen inbrengen. De gemotiveerde bedenkingen richt u aan aan burgemeester en wethouders, Postbus 18, 7550 AA Hengelo. Degene die bedenkingen inbrengt, kan verzoeken zijn persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Een ieder kan verzoeken om een openbare zitting waar mondeling bedenkingen kunnen worden ingebracht en waar tevens gelegenheid wordt gegeven tot een gedachtenwisseling over het ontwerp van de beschikking. Omdat deze openbare zitting in beginsel tijdens de inzagetermijn moet plaatsvinden, moet een verzoek daartoe tijdig worden gedaan. Tegen de later op een aanvraag te nemen beschikking kan in beginsel alleen beroep worden ingesteld door degenen die bedenkingen hebben ingebracht. Bij de bekendmaking van de definitieve beschikking wordt hierover nadere informatie verstrekt.

Artikel 8.19 lid 2 Wet Milieubeheer
Van de besloten vennootschap Van Gend & Loos BV (DHL) is een melding als bedoeld in artikel 8.19 2e lid van de Wet milieubeheer ontvangen van een aantal gewenste veranderingen in de inrichting gelegen aan de Opaalstraat 2. De veranderingen hebben betrekking op uitbreiding van het vloeroppervlak, verplaatsing van een aantal werkruimten, verplaatsing/uitbreiding van het acculaadstation en vervanging/uitbreiding van de sorteerinrichting. Besloten is naar aanleiding van de melding de verklaring af te geven dat de veranderingen niet leiden tot een andere inrichting dan vergund en evenmin tot andere of grotere nadelige milieu-gevolgen dan die de inrichting volgens de geldende vergunning mag veroorzaken. Verder geeft de melding geen aanleiding tot het aanpassen van deze vergunning of de daaraan verbonden voorschriften en beperkingen. De van kracht zijnde vergunning geldt daarmee ook voor de gemelde veranderingen.

Ter inzage, bezwaar en voorlopige voorziening
De melding ligt samen met de daarop afgegeven verklaring en eventuele andere relevante stukken van 4 augustus tot 16 september 2004 voor een ieder ter inzage bij de afdeling Milieu, Stadskantoor op werkdagen van 8.30 uur tot 13.00 uur en buiten deze uren iedere maandag na telefonische afspraak (245 96 55).
In geval uw belang rechtstreeks bij deze verklaring is betrokken, dan kunt u tot 2 september 2004 schriftelijk hiertegen bezwaar maken. Een bezwaarschrift richt u aan het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA te Hengelo en bevat tenminste: uw naam en adres, een dagtekening en ondertekening, een omschrijving van het besluit waartegen uw bezwaar zich richt en de gronden van bezwaar.
Verder kunt u tegelijk met of na indiening van het bezwaarschrift in geval van een spoedeisend belang schriftelijk verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Een dergelijk verzoek richt u aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE in Den Haag. Het verzoek dient dezelfde gegevens te bevatten als hiervoor genoemd bij het bezwaarschrift en dient vergezeld te gaan van een afschrift van het bezwaarschrift. Voor het in behandeling nemen van een verzoek om voorlopige voorziening wordt een griffiegeld geheven van ( 133,- voor een natuurlijk persoon en ( 267,- voor een rechtspersoon. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Milieu.

Ontwerpbesluit tot ambtshalve actualisering en wijziging vergunningvoorschriften
Het plan bestaat op grond van de artikelen 8.22 en 8.23 Wet milieubeheer over te gaan tot actualisering en wijziging van de voorschriften verbonden aan de milieuvergunning welke op 23 oktober 1980 is verleend aan J.H. Boensma voor de herstelwerkplaats voor dynamo's en startmotoren gelegen aan de Berfloweg 106. De hier bedoelde vergunningvoorschriften zijn eerder geactualiseerd en gewijzigd bij besluit van 14 december 1993.
Er is geconstateerd dat de voorschriften verbonden aan de huidige milieuvergunning niet meer toereikend zijn gezien de ontwikkelingen op het gebied van de kwaliteit en de technische mogelijkheden tot bescherming van het milieu. Mede om deze reden wordt in het belang van de bescherming van het milieu overgegaan tot het ambtshalve aanpassen van de nu geldende voorschriften.

Ter inzage, bedenkingen, beroep en voorlopige voorziening Het ontwerpbesluit ligt met de daarbij behorende stukken van 4 augustus tot donderdag 19 augustus ter inzage bij de afdeling Milieu, Stadskantoor op werkdagen van 8.30 tot 13.00 uur en buiten deze uren iedere maandag na telefonische afspraak (245 96 55). Tegen het ontwerpbesluit kan een ieder tot en met de laatste dag van bovengenoemde inzagetermijn schriftelijk gemotiveerd bedenkingen inbrengen. Bedenkingen moeten ondertekend en gedagtekend zijn en richt u aan het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo. Degene die bedenkingen inbrengt, kan verzoeken zijn persoonlijke gegevens niet bekend te maken.
Tegen het later op de aanvraag te nemen actualisatie - en wijzigingsbesluit kan in beginsel alleen beroep worden ingesteld en een verzoek worden gedaan een voorlopige voorziening te treffen door degenen die tijdig bedenkingen hebben ingebracht. Bij de bekendmaking van het definitieve besluit wordt hierover nadere informatie verstrekt.
In de week van 21 juli tot en met 27 juli 2004 zijn kapvergunningen
* 1 beuk in de Dieselstraat voor huisnummer 8. Herplant: 1 boom van een duurzame houtsoort, in de maat 16/18, binnen één jaar na kap van de beuk.

* 1 zomereik in de Wegastraat achter huisnummer 22. Herplant: 1 boom van een duurzame houtsoort, in de maat 14/16, binnen één jaar na kap van de zomereik.

* 3 beuken in de Schubertstraat achter de huisnummers 1 t/m 3. Herplant: 2 tulpenbomen, in de maat 20/25, binnen één jaar na kap van de beuken.

* 1 vleugelnoot in de Pythagorasstraat ter hoogte van huisnummer 2. Herplant: 1 boom van een duurzame houtsoort, in de maat 16/18, binnen één jaar na kap van de vleugelnoot.

* 1 eik en 1 iep in het bos langs de Oude Grensweg. Herplant: 2 bomen van een duurzame houtsoort, in de maat 14/16, binnen één jaar na kap van de bomen.

* 8 bolesdoorns in de Jacques Urlusstraat, ter hoogte van de huisnummers 29 en 39, rondom de woningen. Herplant: 2 zuil-essen, in de maat 14/16, binnen één jaar na kap van de bomen.
* 2 ratelpopulieren in de Theodora Versteeghstraat, naast huisnummer 36. Herplant: geen.

* 1 meidoorn in de Anton Brucknerstraat, ter hoogte van nummer 57. Herplant: 2 hopbeuken, in de maat 14/16, binnen één jaar na kap van de meidoorn.

* 14 coniferen in de Oldenzaalsestraat, ter hoogte van huisnummer 260 (voor 't Venster). Herplant: 2 treurbeuken in de maat 16/18, in het plantseizoen 2005-2006.

* 1 hemelboom in de Salamanderstraat, ter hoogte van huisnummer 195. Herplant: 1 populier, in de maat 14/16, in het plantseizoen 2005-2006.

* 1 zomereik in de Louis van Tulderstraat, ter hoogte van huisnummer 58. Herplant: 1 wintereik, in de maat 16/18, in het plantseizoen 2004-2005.

* 4 coniferen en 4 dennen in de Havezatenlaan, ter hoogte van huisnummer 2. Herplant: 4 rode beuken, in de maat 16/18, in het plantseizoen 2007-2008, conform Beheerplan. SBO, Stadskantoor. Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan een belanghebbende binnen een termijn van zes weken na de verzending van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.
De besluiten zijn genomen in de week van 21 juli tot en met 27 juli 2004. Informatie over de exacte data kunt u krijgen bij de sector Wijkbeheer, telefoon 245 94 59.